Pittige ovenschotel met chips en zelfgemaakte guacamole

ovenschotel met chips

Waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken? Deze ovenschotel met chips. Of ja.. Nacho’s. Traditioneel gezien zou je ‘m moeten eten met bonen. Maar als er iets is wat ik echt niet lust, dan zijn het bonen, dus die heb ik helemaal weggelaten. Wel heb ik er een heleboel andere lekkere dingen in gestopt!

Doritos liet mij afgelopen week onderstaand filmpje zien en ik moest meteen weer denken aan dit recept, ik kreeg er weer zo’n zin in! Doritos heeft een campagne lopen, namelijk #playbold. In deze campagne brengen zij al leuke dingen van gamen naar de echte wereld. In deze video laten Milan Knol en DusDavid zien dat ze met een Doritos gamepad drive een échte auto besturen!

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– Nacho’s (ik vind Doritos Nacho Cheese het lekkerst!)
– Gehakt (150 gram)
– Champignons (200 gram)
– Paprika’s (1 rood en 1 geel)
– Avocado (1 stuk)
– Tomaat (2 stuks)
– Peper en zout
– Citroensap (1 eetlepel)
– Geraspte kaas (1 zakje)
– Mais (100 gram)
– Jalapeño peper (1 stuk)
– Ui (1 stuk)
– Chilisaus
– Crème fraische (1 potje)

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Rul het gehakt en bak de champignons, ui, Jalapeño peper, 1,5 tomaat en paprika’s mee.
– Verdeel een laag Doritos over een schaal en doe hier wat chilisaus overheen.
– Schep een laag van het gehaktmengsel over de de Doritos.
– Verdeel hierover wat mais en kaas.
– Herhaal de volgende stappen: laag Doritos, chilisaus, gehaktmengsel, mais en kaas. Herhaal de stappen tot de schaal vol zit.
– Zelf vind ik het lekker om te eindigen met een laag Doritos en daaroverheen wat kaas.
– Zet het geheel voor zo’n 15 minuten in de oven.
– Tijdens het bakken snijd je de avocado in stukken en doe dit met de tomaat, citroensap naar smaak wat peper en zout en een halve tomaat in de keukenmachine of pureer het met de staafmixer of met een vork. Tadaaa! Guacamole!
– Zodra de schotel uit de oven komt kun je aan tafel. Zet op tafel nog een schaaltje crème fraische naast de guacamole als dip en het is tijd om te eten.

Je kunt hiermee eindeloos variëren, je kunt bonen toevoegen als je dat wel lekker vindt en je kunt ook prima dingen weglaten. Mocht je deze heerlijke ovenschotel nu na maken en er een foto van maken, vind ik het leuk als je de hashtag #annekookt gebruikt. Dan kan ik makkelijk terugvinden hoe jouw brood is geworden!

dislcaimer

Dit bericht heeft 28 reacties.

 1. Celeste

  Dat filmpje is zo leuk! Wat een leuk en bijzonder recept trouwens! Ik hou van Doritos en dit is net even wat anders, ik ben benieuwd!

 2. Lucinda

  Ik ben gek op ovenschotels en maak zoiets als dit wel vaker, alleen bak ik de dorito’s apart… gezien die naar mijn mening altijd wat minder lang in de oven moeten dan de rest. Dat filmpje had ik ook al eens gezien, best apart. xxx Lucinda

 3. Svenja

  Ooooh dat ziet er heerlijk uit! Mijn vriend en ik maken wel eens een soortgelijke ovenschotel, echt een heerlijk gerecht <3

 4. Justine

  Oh my god, het eerste wat ik ga eten na m’n detox is chips. Of nachos. Zoveel zin in!

 5. Frauke

  Oh my god, dit ziet er zooo smakelijk en lekker uit! Jup, ik ga het eens maken <3 Ik lust het liefst taco's zonder (kaas)smaak maar dat neemt niet weg dat het heerlijk klinkt! X

 6. Rada

  Ziet er heerlijk uit! Oh, en door de foto aan het begin van dit artikel viel het me weer op dat je echt altijd hele mooie, sfeervolle foto’s maakt. Zou je daar een keer een artikel over willen maken? Ik probeer mn blogfotografie-skills te verbeteren, maar het gaat nog niet zo soepel, dus wat extra tips zouden heeeel welkom zijn haha

  Lieefs!

 7. Denise

  Aaaah yeey, je hebt er iets heel leuks van gemaakt lieverd. Ziet er lekker uit!

 8. Sophie

  Haha dat filmpje is echt te grappig :’) En wat klinkt dit jummy! Ik ben echt dol op nachos uit de oven; helemaal als ze pittig zijn met een lekker sausje! <3

 9. Delanie

  Dit zit er zooo lekker uit! <3 Ik ga dit heel snel een keertje maken!

 10. Lieve Anne, Wat ben je de laatste tijd toch lekkere receptjes aan het plaatsen! Ziet er weer erg goed uit! X

 11. Anouk

  Ohh dit is ZO lekker! Bestel het regelmatig op het terras, maar sinds kort ook de homemade versie ontdekt die eigenlijk nóg lekkerder is.

 12. Evelien

  Oh dat lijkt me echt heerlijk! Wij hebben ook wel eens een salade op met doritos chips en was verrassend lekker. 🙂

 13. Eline

  Wat klinkt dit mega lekker (en dikmakend, maar af en toe mag dat haha)! Ik wil het zeker eens gaan proberen. Zo leuk dat je nu vaker recepten plaatst! X

 14. Bernice

  Yum! Dat lijkt me echt heel lekker!! Wil echt nog een keer guacamole maken. denk dat ik het maar eens ga doen.

 15. Stefanie

  Oh my God, Anne! Mijn vriend en ik hebben dit net gegeten! O-ver-heer-lijk 😀 Ik maakte vorige zondag ook je bananenbrood! Jouw recepten zijn top hihi X

Geef een antwoord