Pittige ovenschotel met chips en zelfgemaakte guacamole

ovenschotel met chips

Waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken? Deze ovenschotel met chips. Of ja.. Nacho’s. Traditioneel gezien zou je ‘m moeten eten met bonen. Maar als er iets is wat ik echt niet lust, dan zijn het bonen, dus die heb ik helemaal weggelaten. Wel heb ik er een heleboel andere lekkere dingen in gestopt!

Doritos liet mij afgelopen week onderstaand filmpje zien en ik moest meteen weer denken aan dit recept, ik kreeg er weer zo’n zin in! Doritos heeft een campagne lopen, namelijk #playbold. In deze campagne brengen zij al leuke dingen van gamen naar de echte wereld. In deze video laten Milan Knol en DusDavid zien dat ze met een Doritos gamepad drive een échte auto besturen!

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– Nacho’s (ik vind Doritos Nacho Cheese het lekkerst!)
– Gehakt (150 gram)
– Champignons (200 gram)
– Paprika’s (1 rood en 1 geel)
– Avocado (1 stuk)
– Tomaat (2 stuks)
– Peper en zout
– Citroensap (1 eetlepel)
– Geraspte kaas (1 zakje)
– Mais (100 gram)
– Jalapeño peper (1 stuk)
– Ui (1 stuk)
– Chilisaus
– Crème fraische (1 potje)

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Rul het gehakt en bak de champignons, ui, Jalapeño peper, 1,5 tomaat en paprika’s mee.
– Verdeel een laag Doritos over een schaal en doe hier wat chilisaus overheen.
– Schep een laag van het gehaktmengsel over de de Doritos.
– Verdeel hierover wat mais en kaas.
– Herhaal de volgende stappen: laag Doritos, chilisaus, gehaktmengsel, mais en kaas. Herhaal de stappen tot de schaal vol zit.
– Zelf vind ik het lekker om te eindigen met een laag Doritos en daaroverheen wat kaas.
– Zet het geheel voor zo’n 15 minuten in de oven.
– Tijdens het bakken snijd je de avocado in stukken en doe dit met de tomaat, citroensap naar smaak wat peper en zout en een halve tomaat in de keukenmachine of pureer het met de staafmixer of met een vork. Tadaaa! Guacamole!
– Zodra de schotel uit de oven komt kun je aan tafel. Zet op tafel nog een schaaltje crème fraische naast de guacamole als dip en het is tijd om te eten.

Je kunt hiermee eindeloos variëren, je kunt bonen toevoegen als je dat wel lekker vindt en je kunt ook prima dingen weglaten. Mocht je deze heerlijke ovenschotel nu na maken en er een foto van maken, vind ik het leuk als je de hashtag #annekookt gebruikt. Dan kan ik makkelijk terugvinden hoe jouw brood is geworden!

dislcaimer