Recept: koekjes van havermout

koekjes van havermout

Volgens mij heb ik een nieuwe verslaving gevonden. Koekjes van havermout. Jeetje, wat zijn die dingen lekker! Ik zocht op internet een receptje en vond een recept op Vitanouk.nl. Ik had alle ingrediënten in huis, dus let’s bake! Het gerechtje is binnen 25 minuten klaar en je hebt er bijna niks voor nodig..

koekjes van havermout

Wat heb je nodig?
– 1 banaan
– 75 gram havermout
– handje rozijnen
– kaneel

koekjes van havermout

Wat ga je doen?
– Laat de rozijnen wellen in een laagje water.
– Prak de banaan in een kom.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Kneed met je handen de havermout en banaan samen.
– Voeg de rozijnen toe.
– Voeg kaneel toe naar smaak.
– Maak een grote ‘deeg’bal.
– Maak van kleine stukjes deeg kleine koekjes (ik had zo’n 12 kleine koekjes).
– Zet de koekjes voor zo’n 20 minuten in de oven.
– Houd je in om ze niet allemaal op te eten.

koekjes van havermout

De koekjes zijn echt heel erg lekker geworden. Zelfs als je havermout niet lust als pap, zijn deze koekjes echt een aanrader. Ik lust dat namelijk ook niet, maar op deze manier vind ik het echt heel lekker. Door de banaan smaakt het koekje toch een beetje zoet en de rozijnen zorgen er voor dat er af en toe nog een zachte hap tussen zit. Kaneel is optioneel, maar ik ben dol op kaneel dus ik vind het een lekkere toevoeging. Je kunt er uiteraard op allerlei manieren mee variëren, maar dit is mijn eerste versie. Ik vind ze echt heel lekker!

Heb jij wel eens koekjes van havermout op?