Rijbewijs, droomreis, afstuderen en zzp’er!

Het is inmiddels alweer twee maanden geleden dat ik voor het laatst achter mijn laptop dook om een update te schrijven voor mijn blog. Het leek me daarom leuk om een update te schrijven over hoe het gaat. Ontzettend leuk dat je (nog steeds?) meeleest of dat je als nieuwe bezoeker of op mijn website terecht komt. Dankjewel voor het meelezen! 

Mijn rijbewijs gehaald

Het heeft jaren geduurd, ja, echt jaren, maar ik heb mijn rijbewijs gehaald! Ik kan me de eerste les nog herinneren alsof het gisteren was. In januari 2012, op mijn 19e verjaardag, in een lesauto bij ons voor de deur. Dat doen we wel even dacht ik. Mooi niet dus. Vele lesauto’s, theorie-examens, pauzes en praktijkexamens volgden maar tussen de auto en mij bleek het niet te klikken. Na weer een pauze van een jaar hakte ik de knoop door: dit ga ik nu gewoon doen en met resultaat: vorige maand haalde ik mijn rijbewijs en dat kwam goed van pas…

Terug van IJsland

Stephen en ik hadden namelijk een reis naar IJsland geboekt. Inmiddels zijn we net een dag terug en stond ik alweer te springen om mijn mailbox te openen en aan de slag te gaan. Hoe leuk zou het zijn als ik door het prachtige IJsland zelf zou kunnen rijden? Wel met een maar. Ik had natuurlijk pas mijn rijbewijs, ik kende het land, de auto, het verkeer niet maar na een paar ritjes op parkeerplaatsen en afgelegen wegen voelde de auto helemaal vertrouwd. We hebben een prachtige reis gemaakt door het land en ik weet zeker dat dit niet de laatste keer is geweest dat ik in IJsland ben geweest. IJsland is prachtig, adembenemend en bijzonder. Voor ons was dit echt een droomreis! Er is nog zoveel meer moois te zien en ook zou ik het niet erg vinden om hetgeen dat we hebben gezien, nogmaals te mogen bewonderen. De vakantie was echt fantastisch en ik deel graag op een later moment wat foto’s en wat tips.

Nu echt officieel afgestudeerd

Ook dit gebeurde allemaal in de afgelopen weken. In juni behaalde ik mijn scriptie en daarmee stond er nog één vak open voor mijn studie Bedrijfscommunicatie. Vlak voor de vakantie maakte ik een toets en tijdens de reis in IJsland kreeg ik het verlossende woord: ik heb de toets gehaald en ben daarmee officieel afgestudeerd aan de studie communicatie. Wat een opluchting! Het kwartje is nog niet helemaal gevallen, dat zal pas komen wanneer ik het diploma in handen heb. Maar dit zit er in ieder geval op en mag ik afronden. Feest!

Werken als zelfstandig ondernemer

Dat die laatste toets niet meer in mijn nek hijgt, betekent voor mijn werk als zefstandig ondernemer dat ik meer rust heb. Ik hoef niet meer aan de toets te denken, naar de school toe (alleen om het diploma op te halen) en niets meer te regelen met docenten. Ik blijf ondernemen want vind ik dat fantastisch om te doen. Tussen het inleveren van mijn scriptie (in juni) en voor de reis naar IJsland heeft Studio Solveig een gigantische groei doorgemaakt. Ik mag enorm leuke samenwerkingen oppakken met geweldige klanten, ik werk samen met lieve Dagmar aan grote projecten (daarover vertel ik later meer) en geniet dagelijks van allerlei nieuwe dingen die er op mijn pad komen. Ik mag mijzelf ontwikkelen als ondernemer en als webdesigner en grafisch vormgever. Ik leer door iedere klant wat ik kan, hoe ik praktischer kan werken maar ook door uit iedere samenwerking een les te halen, die ik bij een volgende klant gemakkelijker kan toepassen. Wat een feest en soms moet ik mezelf knijpen om te voelen of ik dit wel echt zo mag beleven…

Voor nu ga ik weer gauw aan de slag met mijn mailbox. Gedurende mijn afwezigheid hebben zich nieuwe samenwerkingen gemeld in mijn inbox, pak ik huidige samenwerkingen verder op en ga ik verder met brainstormen over hoe ik mijn eigen website nog beter kan afstemmen op waar Studio Solveig voor staat. Zin in! Tot snel, liefs, Anne.