De simpelste en lekkerste peanutbutter cups ooit

peanutbutter cups

Dat lees je goed. Ze zijn goddelijk. Sterker nog, ze zijn bijna met 90% te vergelijken met de échte peanutbutter cups van Reese. Al langere tijd wilde ik ze maken, maar ik wilde wel dat ze er echt uitzagen. Ik heb ontdekt hoe, met slechts 2,5 ingredient. Haha!

Untitled

Wat heb je nodig?
– Pinda’s (gezouten of ongezouten)
– Pure chocola
(- eventueel een theelepel kokosvet en wat zout)

Wat ga je doen?
Super simpel: smelt de chocolade au bain marie. Ik heb er een theelepel kokosvet doorheen gedaan om de chocolade wat vloeibaarder te maken, maar dat is slechts optioneel. Om de chocolade goed te laten smelten heb ik het eerst goed laten vermalen in mijn nieuwe keukenmachine van Kookexpert.nl. Gebruik plastic bekertjes of cupcake-vormpjes en vul ze met een klein laagje chocola op de bodem en neem de rand een beetje mee, zodat er een opstaand randje gebruikt. Tip voor als je plastic bekertjes gebruikt; knip ze vast door de helft zodat je kleine ‘bakjes’ overhoudt. Ik gebruikte kleine stevige cupcake-vormpjes voor mini cupcakes.

Untitled

Zet de chocolade in de bakjes voor 10 minuten in de vriezer. Vul daarna een keukenmachine of ander soortgelijk apparaat met de pinda’s. Je kunt er voor kiezen om pelpinda’s te gebruiken, ik nam een zak gezouten pinda’s omdat ik een zoute bite wel lekker vindt. Mix de pinda’s net zo lang tot de substantie romig wordt, dat kan even duren. Als je lang genoeg mixt zul je zien dat de olie/het vet wat in de pinda’s zit er uit komt en samen een pasta vormt (je hebt nu je eigen pindakaas gemaakt, het is zo lekker!). Roer het geheel nog even door voor de zekerheid.

Neem de bakjes chocolade uit de vriezer en voeg nog een laagje chocolade toe om de bodem en randjes wat dikker te maken en eventuele gaatjes op te vullen. Zet dit weer voor 10 minuten in de vriezer. Hierna vul je de chocoladebakjes met een halve theelepel pindakaas (je kunt dus ook kant en klare pindakaas gebruiken, maar dit is lekkerder). Dit heb ik ook nog even 10 minuten in de vriezer gezet. Hierna raad je het al: wederom gaat er een laagje chocola over de pindakaas heen, na de 10 minuten vriezer. Ik heb dit net zo lang gedaan tot de chocolade op was. Dit weer even in de vriezer én klaar zijn je peanutbutter cups!

Je kunt de peanutbutter cups serveren in de vormpjes, maar ook voorzichtig het cupcake-vormpje of het plastic bekertje er vanaf pulken.

Voedingswaarden per cupje (ongeveer):
Energie: 110 kcal
Koolhydraten: 9,4 gr
Eiwit: 1,68 gr
Vet: 6,4 gr

Smakelijk!

Liefs,

annesolveig