Dat lees je goed. Ze zijn goddelijk. Sterker nog, ze zijn bijna met 90% te vergelijken met de échte peanutbutter cups van Reese. Al langere tijd wilde ik ze maken, maar ik wilde wel dat ze er echt uitzagen. Ik heb ontdekt hoe, met slechts 2,5 ingredient. Haha!
Wat heb je nodig?
– Pinda’s (gezouten of ongezouten)
– Pure chocola
(- eventueel een theelepel kokosvet en wat zout)
Wat ga je doen?
Super simpel: smelt de chocolade au bain marie. Ik heb er een theelepel kokosvet doorheen gedaan om de chocolade wat vloeibaarder te maken, maar dat is slechts optioneel. Om de chocolade goed te laten smelten heb ik het eerst goed laten vermalen in mijn nieuwe keukenmachine van Kookexpert.nl. Gebruik plastic bekertjes of cupcake-vormpjes en vul ze met een klein laagje chocola op de bodem en neem de rand een beetje mee, zodat er een opstaand randje gebruikt. Tip voor als je plastic bekertjes gebruikt; knip ze vast door de helft zodat je kleine ‘bakjes’ overhoudt. Ik gebruikte kleine stevige cupcake-vormpjes voor mini cupcakes.
Zet de chocolade in de bakjes voor 10 minuten in de vriezer. Vul daarna een keukenmachine of ander soortgelijk apparaat met de pinda’s. Je kunt er voor kiezen om pelpinda’s te gebruiken, ik nam een zak gezouten pinda’s omdat ik een zoute bite wel lekker vindt. Mix de pinda’s net zo lang tot de substantie romig wordt, dat kan even duren. Als je lang genoeg mixt zul je zien dat de olie/het vet wat in de pinda’s zit er uit komt en samen een pasta vormt (je hebt nu je eigen pindakaas gemaakt, het is zo lekker!). Roer het geheel nog even door voor de zekerheid.
Neem de bakjes chocolade uit de vriezer en voeg nog een laagje chocolade toe om de bodem en randjes wat dikker te maken en eventuele gaatjes op te vullen. Zet dit weer voor 10 minuten in de vriezer. Hierna vul je de chocoladebakjes met een halve theelepel pindakaas (je kunt dus ook kant en klare pindakaas gebruiken, maar dit is lekkerder). Dit heb ik ook nog even 10 minuten in de vriezer gezet. Hierna raad je het al: wederom gaat er een laagje chocola over de pindakaas heen, na de 10 minuten vriezer. Ik heb dit net zo lang gedaan tot de chocolade op was. Dit weer even in de vriezer én klaar zijn je peanutbutter cups!
Je kunt de peanutbutter cups serveren in de vormpjes, maar ook voorzichtig het cupcake-vormpje of het plastic bekertje er vanaf pulken.
Voedingswaarden per cupje (ongeveer):
Energie: 110 kcal
Koolhydraten: 9,4 gr
Eiwit: 1,68 gr
Vet: 6,4 gr
Smakelijk!
Ohh dat lijkt me zo lekker! En super simpel ook, daar houden we van haha. Leuk recept!
Ah dit ziet er echt lekker uit!
Oeh! Dit ziet er lekker uit! En makkelijk:) ik eet alleen geen chocolade tot pasen, daarna maar eens proberen:)
Dat ziet er zo lekker uit!
Xoxo
Oh wauw ik houd niet zo van pindakaas maar dit ziet er toch wel erg lekker uit!
Ah wauw, héél erg lekker!
Mmm, ziet er ontzettend lekker uit! Binnenkort toch maar eens proberen denk ik!
Liefs
Aaaahhh dit lijkt mij ZO lekker <3 Ik ga het zeker eens proberen te maken.
Oeh dit lijkt me zo lekker! En het ziet er naar uit dat zelfs ik dat zou kunnen met mijn keukenvaardigheden haha!
Liefs,
Susan
Oooh chocola en pinda’s <3 Goddelijke combinatie haha. Leuk receptje!
Oh wauw… is this heaven? Dit lijkt me echt zo ongelofelijk lekker!! 😀
Hier was ik dus echt naar op zoek! Ik ben ook gek op Reese’s, daar lijkt dit wel op<3 ik wil dit sowieso proberen nu, komt ook door je mooie foto's!:)
Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het denk ik meteen vanmiddag maken, hahaha! Bedankt voor het delen!
Ooh lekker en zo makkelijk!
Aah dit lijkt me heerlijk! En ook zo simpel!
Oef dit klinkt heerlijk!
Oehhh, dit lijkt mij echt hemels!
Hmm ze lijken me heerlijk!
Pingback: Blogleesvoer #31 – SYLVIA KUIJSTEN
Ik heb de peanutbutter cups twee weken geleden gemaakt, ‘voedzaam’ en heel lekker… Ik heb zelf pindakaas gemaakt in de keukenmachine, makkelijk en ik hoef nooit meer uit een potje 🙂 Vandaag ga ik dit recept nogmaals maken maar nu met zoute pinda’s en melkchocolade. Alvast een leuk paascadeautje.
Fijne zondag, groet
Wat leuk om te horen! Super leuk! Wij hebben ook alleen maar ‘onze’ pindakaas nu! 🙂
Super leuk idee zeg! En het lijkt mij ook nog eens heel erg lekker!