Spaghetti met tabasco en geitenkaas

spaghetti met tabasco en geitenkaas

Van mij mag eten wel wat pittig. Niet te, ik wil niet met een brandblusser naast mijn bord zitten. Maar een vleugje pittigheid vind ik geen probleem. Zo kwam ik ook op deze spaghetti met tabasco en geitenkaas. Deze spaghetti is ontzettend lekker en ook nog eens ontzettend goed gevuld met heel veel groenten.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– 150 gram (volkoren) spaghetti
– 100 gram champignons
– 3/4 courgette
– 1 (kleine) rode paprika
– 1 (kleine) groene paprika
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel tabasco
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 100 gram geitenkaas

Wat ga je doen?
– Breek de spaghetti door twee, dat schept straks makkelijker op.
– Zet een pan met water op en kook de spaghetti.
– Snijd de courgette, paprika’s en knoflook teentjes in stukjes zoals jij dat lekker vindt.
– Fruit het uitje en bak de knoflook kort mee, voeg hierna de groenten er aan toe.
– Laat het even goed doorbakken en voeg er dan de Italiaanse kruiden, tabasco en de helft van de geitenkaas aan toe.
– Bak dit door tot de spaghetti afgegoten moet worden en bak de spaghetti nog even mee met de groenten.
– Verdeel de spaghetti met groenten over de borden en verdeel hier de rest van geitenkaas over en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over.
– Eet smakelijk!

Deze pasta is zo ontzettend lekker! Ik vind de combinatie van geitenkaas en tabasco heel erg lekker. Zelfs met maar één theelepel tabasco heeft dit maaltje een lekkere pittige smaak. Voor de rest is dit best een makkelijke spaghetti, maar in plaats van de ‘eeuwige’ tomatensaus, zit er eens iets anders doorheen.

P.S.: Als je de spaghetti gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!