Spending the days in Newcastle (dag 1 en 2)

Newcastle

Warning: Dit artikel bevat heel veel lekker eten. Zoals ik gisteren al schreef ben ik weer terug uit Newcastle en is het tijd om jullie een hoop plaatjes te laten zien. Ik heb zo genoten van dit reisje. Het heerlijke weer, lekker eten, gezelligheid. I like!

Newcastle

Newcastle

Na een chaotische treinreis, busreis en wandeltocht kwamen we aan in IJmuiden bij DFDS Seaways om in te checken op de King Seaways voor de reis naar Newcastle. We hadden een kamer met twee losse beneden bedden en een raam met zeezicht. We hadden de kamer aan de linkerkant van de boot dus vanaf het wakker worden hadden we zicht op de Engelse kust.

Newcastle

Na een heerlijk dinerbuffet en wat rondjes over de boot wandelen zaten we nog even in een bar op het schip waar live muziek was. Een man speelde op zijn gitaar en zong erbij, het was gezellig om even bij te zitten en zo de avond af te sluiten. De volgende ochtend gingen we van boord, met de bus naar het centrum van Newcastle en liepen zo naar het hotel. We checkten in, zetten onze koffers in de kamer en gingen de stad in.

Newcastle

Newcastle

Newcastle

Na een paar uurtjes in de stad kregen we honger en hoe kun je die nou beter stillen dan met sushi? We aten sushi op een terras bij Nudo. Voor nog geen 5 pond kon je deze grote doos kopen en ze hadden bizar veel verschillende soorten. Ook kleinere dozen.

Newcastle

Newcastle

’s Avonds was het diner voor ons geregeld en we aten bij Electric East. Een restaurant wat ik zelf nooit zou uitkiezen maar wat hebben we lekker gegeten.. Electric East is een Aziatisch restaurant met eten uit Cambodia, Vietnam en Thailand. Op de kaart stond aangegeven dat je het beste allemaal verschillende voorgerechtjes kon nemen om zoveel mogelijk te kunnen proeven. We aten van alles, inktvis, garnalen, lam en nog veel meer. Als hoofdgerecht nam ik een stukje biefstuk en we sloten af met een kop verse thee. Na het eten gingen we terug naar het hotel (wat naast Electric East was).

Ben jij wel eens in Newcastle geweest?

Dit bericht heeft 24 reacties.

 1. Aurelie

  Zo’n leuk verslag! Newcastle lijkt me echt een fijne stad, ook al zou het in mezelf nooit opkomen om daar op citytrip te gaan.

 2. Manon

  Leuk verslag en erg mooie foto’s, lijkt mij ook wel een keer leuk om daar naar toe te gaan!

 3. Svenja

  Mooi foto verslag! Ik ben nog nooit in New Castle geweest, maar het lijkt me een prachtige stad. Wat zien al je food foto’s er ook heerlijk ut, krijg er spontaan trek van!

 4. Tessa

  hahah warning! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben niet zo’n fan van sushi, maar anders was dit echt hemel hihi

 5. Dagmar

  Oeee delicious <3 Heerlijke foto's, nu ben ik extra nieuwsgierig naar New Castle <3

 6. Yay reisverslagen vind ik zo leuk om te lezen! Ik vond Newcastle destijds echt super leuk maar was de hele dag misselijk van de reis op de boot haha. Jammeerrrr moet nog een keertje terug dus.

 7. Mandy

  MM ziet er heerlijk uit! Ik vond Newcastle echt super leuk, maar wij deden de 3 daagse mini cruise en dan blijf je veel te kort in Newcastle.

 8. Denise

  Wat een heeerlijke foodies, de cocktail ziet er ook goddelijk uit. Weer een leuk fotoverslag – zoals altijd – met prachtige foto’s!

 9. Joni

  Aaah krijg er spontaan honger van! Wat een leuk verslag. Ik ben nog nooit in Newcastle geweest, eigenlijk ook nooit aan gedacht om naartoe te gaan. Maar wie weet, je brengt me op ideeën haha.

 10. Heel leuk om te lezen, ben benieuwd naar de rest. Ik ben verliefd geworden op Engeland, heb er ook gewoond voor mijn stage. Newcastle staat zeker nog op mijn lijstje!

 11. saskia

  wat ziet dat er geweldig uit! klinkt helemaal leuk en leuke foto’s!

 12. Emily

  Volgens mij heb jij het inderdaad heel leuk gehad! 😉 X

Geef een antwoord