Stedentrip naar Londen

Mijn grootste hobby’s zijn interieur, reizen en natuurlijk bloggen. Vaak combineer ik deze dingen door te schrijven over interieur of op vakantie te zoeken naar unieke items voor in huis. Toch is de de combinatie van schrijven over reizen een klein beetje in de vergetelheid geraakt de afgelopen tijd (mede door mijn drukke stageperiode) maar toch wil ik heel graag nog het één en ander delen over mijn meest recente stedentrip naar Londen!

Door The Sting en Accor Hotels werd ik uitgenodigd om één van mijn favoriete steden ter wereld te bezoeken. Eén maar: het was in het weekend voor ik op stage ging. Heftig! Londen kon ik natuurlijk niet afslaan dus samen met vier andere bloggers ging ik op pad. London for the weekend it was! Ondanks dat het een trip voor The Sting en Accor Hotels was, was het programma behoorlijk vrij. Ik moet ook zeggen dat ik Londen op een totaal andere manier heb gezien dan voorgaande keren. Super leuk!

Vrijdag

Op vrijdagochtend kwamen we al vroeg aan in Londen. Ik had met Lotte afgesproken op Schiphol en tijdens de vlucht ontmoetten we Yvonne al. We trekken samen op en verzinnen een plan voor de dag. We zijn immers al vroeg geland en daardoor hebben we de hele dag nog om er op uit te trekken! Als eerst checken we in in het Ibis London Euston Station – St. Pancras hotel. Het hotel ligt vlakbij het (logisch) Euston en St. Pancras station, wat vanaf het vliegveld ontzettend gemakkelijk te bereiken is. Op London Heathrow stapten we in de Underground en een uur later stonden we (zonder overstappen) bij het hotel. De kamer was heel fijn, eigenlijk precies zoals ik van Ibis gewend ben. Een compacte ruimte met daarin een groot ruim bed en een heerlijke douche. Echt een plek waar je je na een dag Londen kan terugtrekken voor een fijne nachtrust.

Na een half uurtje genieten van de hotelkamer (en super lekkere hapjes die we op de kamer bezorgd kregen!) was het de hoogste tijd om de stad in te gaan. Vanuit ons hotel liepen we de straat uit en met een klein stuk lopen stonden we midden in Camden Town. Ik was hier nog nooit geweest en was zo benieuwd! En wat een sfeer en wat een geuren komen je tegemoet op de markt. Camden Town is een wirwar van vintage items, lekker eten en aparte items. Het is net een dorpje op zich. Zo leuk! We liepen er een poosje rond, keken onze ogen uit en genoten van een heerlijke burger met kip en zoete aardappelfrietjes. Ik zeg.. Geslaagd! Als toetje kozen we voor een ijsje in de vorm van een roos, dat was zo’n leuk winkeltje! De ijsboeren namen echt de tijd voor je en je kon zoveel smaken kiezen als je wilde.

Ons programma was nog niet voorbij! Het is inmiddels half vijf en voor ons was dat het moment om Primrose Hill te bezoeken. In eerste instantie was het plan om de heuvel in de stad te beklimmen rondom zonsondergang, maar de heuvel lag eerder op onze route dan ons volgende agendapunt. We liepen naar boven en genoten van het uitzicht in het heerlijke middagzonnetje. Perfect moment om even uit te rusten! Op de foto komt het niet zo goed over, maar je hebt echt een prachtig uitzicht (en de hill is echt nog wel een flinke klim!). Na het bijkomen dronken we onderaan de heuvel nog iets en wandelden we richting Abbey Road. Zowel bij Primrose Hill als Abbey Road was ik nog nooit geweest. Zo leuk om in één dag al weer meer nieuwe dingen van Londen te kunnen zien! Op Abbey Road hebben we heel. erg. lang. gezeten om momenten af te wachten voor dé perfecte foto! Het is echt een sport om de perfecte foto op het zebrapad na te bootsen als vroeger The Beatles dat deden!

Na Abbey Road wandelden we in het donker terug naar ons hotel. Het was bijna 5 kilometer lopen maar we hadden genoeg te kletsen, liepen stevig door en eigenlijk waren we zo bij het hotel. Op de kamer bespraken we vast ons plan voor morgen, dag één was in ieder geval al meer dan geslaagd!

Zaterdag

Al vroeg zaten we aan het ontbijt. Ook onze tweede dag hadden we volgestouwd met alle bezienswaardigheden die we maar konden bedenken! Het ontbijt in het Ibis hotel Euston – St. Pancras was heerlijk en uitgebreid. Er was een ruime keuze aan broodjes, verschillende soorten (vers) beleg en yoghurt in te schattige potjes. Rond een uur of 9(!) waren we klaar met ontbijten en gingen we naar.. Madam Tussauds! We waren alledrie nog nooit in een wassenbeeldenmuseum geweest, we hadden twee uurtjes tijd voor onze eerste afspraak en hebben die tijd in het museum besteed. In de rij kregen we een vrijkaartje van een andere bezoeker. Zo lief! In het museum keken we onze ogen uit. Bij sommige poppen moest je echt twee keer kijken of het wel echt een pop was, heel gaaf gedaan! Ik vond alle poppen echt prachtig, behalve mijn idool – Adele. Ik vond haar jammer genoeg niet zo heel erg mooi gelukt..

Na Madam Tussauds haastten we ons terug naar het hotel om uit te checken. De tweede nacht van onze trip brengen we namelijk door in het Pullman London St. Pancras hotel! Een hotel vlakbij het eerste hotel, maar van een totaal andere klasse. In het hotel ontmoeten we Stacey en Dionne en krijgen we een rondleiding. Het hotel is prachtig ingericht en met de glazen lift heb je tijdens de rit naar boven het mooiste uitzicht over de stad. We checken in en krijgen kamers op de 10e(!) verdieping! De kamers zijn echt prachtig, de badkamer is voorzien van een regendouche, het bed is zo groot dat ik overdwars kan liggen en het uitzicht is het mooiste zicht dat je ooit hebt gezien. Heel erg fijn! Nadat we ons hebben opgefrist gaan we weer de stad in. Op naar Notting Hill!

We slagen er in een echte Engelse bus te vinden richting Notting Hill met zitplaatsen bovenin voor het raam. Hoe gaaf is dat! We maakten een rit langs verschillende herkenbare punten in Londen en stappen uit in Notting Hill, waar we onze ogen uitkijken op Portobello Market en ons vergapen aan de prachtig gekleurde huisjes. Ik koop een paar souvenirs voor thuis en we struinen tussen de kraampjes en vrolijke huisjes door. Onze volgende bestemming ligt een eindje verderop en wat is een beter manier om als Hollanders deze plek te bereiken dan op de fies? We kiezen voor een fiets die je bij een stalling ophaalt en bij een andere stalling weer weg kan zetten. We fietsen richting de omgeving in Londen waar je de meeste highlights op één plek hebt: we zien de Big Ben, London Eye en alles wat zich daar in die omgeving bevindt. We maken veel foto’s en keren terug naar ons hotel. Op de terugweg komen we nog langs Piccadilly Circus en belanden we bij Jamie’s Italian, waar we alledrie het eerste de beste van de kaart bestellen. We hadden sinds de lunch niets meer gegeten en het was inmiddels bijna 22 uur. Honger! Na het dinertje keerden we terug naar het Pullman Hotel waar een heerlijke verrassing op ons staat te wachten: een bord vol macarons.

Zondag

Al vroeg worden we weer wakker. We ontbeten in de prachtige lobby van het hotel met een nog ruimere keuze aan verschillende ontbijtwaren. Niet normaal! Ik kies voor een bagel met kaas en een kommetje yoghurt met kwark. Om 11 uur hebben we een afspraak bij The Sting en we willen nog veel zien! Op de planning stond om even te shoppen en dan naar The Sting gaan, maar we waren even vergeten dat het zondagochtend was. We wijzigen ons plan en lopen toch naar de stad (nadat we in het Pullman hotel hebben uitgecheckt). We komen terecht op Carnaby Street en kijken onze ogen uit: hier gaan we winkelen na The Sting! We checkten de openingstijden en de winkels zouden open zijn als wij terug zouden komen. Op Regent Street gingen we eerst naar The Sting om daar een outfit te shoppen. Over deze outfit vertel ik je in een ander artikel meer, het enige wat ik nu kan zeggen.. Het is héél lastig om te kiezen! The Sting vind ik een ontzettend leuke winkel met een gigantische keuze in verschillende stijlen. Kies dan maar eens iets uit wat bij je past! Uiteindelijk slaagde mijn missie (ja, echt. Later meer!) en vertrokken we weer richting Carnaby. Daar lunchten we met burger bij Whyte & Brown, écht een aanrader en kochten onze laatste aankoopjes. Lotte en ik vertrokken naar hotel, genoten nog één keer van het uitzicht en vetrokken naar het vliegveld. Wij hadden een iets eerdere vlucht naar huis. Rond 21u landen we op Schiphol en gaan we richting huis. Wat een fijne trip!

Dankjewel The Sting, Accor Hotels, Lotte en Yvonne voor het meer dan geslaagde weekend. Ik heb ontzettend genoten, meer van Londen gezien dan ik al kende en me heel erg vermaakt. Wanneer mag ik weer naar Londen? Mijn koffer staat al klaar! Zoals ik al zei is Londen echt mijn favoriete stad, ik weet zeker dat ik er binnen een jaar weer ben geweest!

Liefs,