Stijlvolle lettertypes: 10 combinaties

Wat ik het allerleukste aan mijn werkzaamheden als webdesginer vind? Bezig zijn met de mooiste lettertypes en dit samenvoegen tot een stijlvol geheel. In dit artikel heb ik 20 stijlvolle lettertypes samengesteld tot 10 mooie combinaties ter inspiratie voor jou. Oké – sommige lettertypes vormen al een duo en kun je gemakkelijk in één keer aanschaffen. Ontzettend handig, want het internet staat vol met prachtige lettertypes die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Stijlvolle lettertypes zijn voor diverse doeleinden te gebruiken: voor jouw website, logo, een flyer of misschien voor een mooie quote in een lijstje.

Waar je wel op moet letten is het aanschaffen van de juiste licentie. Vaak hebben makers (via Creative Market) bij de aanschaf gespecificeerd waar je het lettertype voor mag gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld een lettertype voor een logo of voor een website, dan heb je een andere licentie nodig dan voor eigen gebruik. Verdiep je hier goed in door je in te lezen zodat je altijd op de hoogte bent van jouw rechten met de licentie die je aanschaft.

Moccha & Moccha Sans-Serif

Moccha bestaat uit een regular en sans-serif font en vormen samen een stijlvol duo. Je schaft deze lettertypes in één pakketje aan voor 9 dollar via Creative Market.

Paris Font Duo

Eén van mijn grote favorieten op dit moment! Het Paris Font Duo is een set met lettertypes bestaande uit een sans-serif font en een handgeschreven (script) lettertype. Het handgeschreven lettertype lijkt net of dit met potlood is getekend maar het lettertype ontvang je ook met wat strakkere lijnen. Je schaft dit duo aan via Creative Market voor 19 dollar.

Batisde Nautique Font Duo

Oh, wat is dit een prachtige combinatie! Het handgeschreven lettertype vind ik zo mooi dat ik het overweeg ooit voor mijn eigen logo te gebruiken. In combinatie met het tweede lettertype vormt dit een prachtig geheel en heb je direct een stijlvol duo in de pocket. Je schaft dit duo aan via Creative Market voor 15 dollar.

Tantinotes | Lora

Deze set bevat twee lettertypes die ik samen heb gesteld. Tantinotes is een handgeschreven lettertype verkrijgbaar via Creative Market (voor 9 dollar). Lora is een Google font en is via de website gratis te downloaden. Ontzettend handig! Google heeft een gigantische lettertypebibliotheek waarin je naar hartelust kunt scrollen als je zoekt naar een prachtig lettertype.

Amaro | Oswald

Amaro is op dit moment één van mijn grote favorieten. Het lettertype is handgeschreven, strak, maar toch sierlijk en stijlvol. In combinatie met Oswald vorm je hiermee een prachtig duo. Amaro schaf je aan bij Creative Market voor 19 dollar en Oswald is een gratis lettertype via Google Fonts. Handig!

Capri | Red Velvet

Red Velvet is altijd goed, toch? Wanneer je van een iets donkerder lettertype houdt, dan is Capri een goede optie. Je koopt Capri in een duo. Voor deze post heb ik Capri gecombineerd met Red Velvet. Capri schaf je aan via Creative Market voor 22 dollar

Frutilla | Garamond

Frutilla is een volledig gratis lettertype. Heel erg leuk en handig, zodat je dit voor diverse doelen kunt gebruiken. In combinatie met Garamond (sans-serif) zorg je voor een eigentijdse uitstraling. Gebruik deze combinatie bijvoorbeeld voor een logo of voor een ander design. In een handomdraai tover je een stijlvolle uitstraling! Garamond is een Adobe font.

Valerie | Montserrat

Valerie is een sierlijk en speels lettertype via Creative Market, in combinatie met Montserrat vorm je hier een geweldige combinatie voor multifunctioneel gebruik. Gebruik deze combinatie bijvoorbeeld voor een prachtig logo of juist voor koppen en de tekst van jouw website. Succes gegarandeerd! Valerie schaf je aan voor 20 dollar bij Creative Market en Montserrat is een gratis Google Font.

Hello Paris Script & Serif

Ook een favoriet waarvan ik hoop ‘m snel te gebruiken! Hello Paris is een prachtig duo tussen een sierlijk lettertype en een strak lettertype met een speelse touch. Ik vind dit echt prachtig en kan niet wachten om dit toe te passen in een ontwerp de komende tijd! Je schaft dit duo aan via Creative Market voor 18 dollar.

Dolce Vita| Solution

Tenslotte het duo Dolce Vita en Solution. Ik combineer hier een sans-serif font met een handgeschreven lettertype. Dolce Vita is een gratis font en op het eerste gezicht lijkt dit niet zo bijzonder, maar wanneer je het lettertype zal gebruiken voor headings of andere titel maakt de afwijkende A het geheel specialer.

Nogmaals: let goed op de licentie die je aanschaft voor je aan de slag gaat met ontwerpen! Zitten er lettertype combinaties tussen die je aanspreken? Ik ben heel erg benieuwd! Deze stijlvolle lettertypes helpen je op weg naar een nieuw logo of kunnen aanvullen op jouw huisstijl. Hulp nodig bij het ontwerpen van een logo, huisstijl of website? Ik help je graag!