Hoe maak je je blog succesvol?

Hoe maak je je blog succesvol?

Vaak krijg ik de vraag.. Hoe is jouw blog zo snel, zo groot geworden? Ik heb daar maar een antwoord voor. Ik heb werkelijk geen idee! Toen mijn blog een jaar bestond kroop ik haast tegen de 1000 volgers aan. In dit artikel deel ik eens aantal tips. Maar.. Deze tips zijn geen garantie tot succes. Slechts richtlijnen voor dingen die ik heb gedaan die voor mijn blog hebben gewerkt. Een blog succesvol maken is een kwestie van tijd, aandacht en het inzetten van de juiste middelen.

[bron afbeelding: Only Deco Love]

Do’s

– Laat zoveel mogelijk comments achter op andere blogs. Zorg wel dat je reactie eerlijk en echt is, lees het artikel dus ook echt en laat niet zomaar ‘leuk’ achter. Jij doet ook niet je best voor een mooi artikel waar mensen alleen maar met รฉรฉn woord reageren.

– Maak zoveel mogelijk gebruik van social media. Maak een account op Twitter, Facebook, en Instagram en verspreid zo je artikelen. Update als je weer iets nieuws hebt geschreven en deel leuke weetjes of sneakpeeks. Volg veel mensen, als ze jouw (bijvoorbeeld) Twitteraccount zien nemen ze misschien wel een kijkje op je blog. Let op: ga niet duizenden mensen volgen, houd het netjes.

– Meld je aan op verschillende fora, denk aan Girlscene en ELLEGirl, gebruik daar subtiel je blog in je handtekening. Eenmalig. Niet mega, niet overdreven. Gewoon je linkje. Zodra jij actiever wordt op een forum zullen anderen je blog misschien wel bezoeken.

– Maak contact met andere bloggers, zet jezelf op de kaart. Hier ben ik! Reageer dus op hun blogs, wees eens aardig via Twitter. Echt aardig. Niet gemaakt. Organiseer eens een bloggersmeeting met een clubje bloggers en klets over je hobby. Het is zo leuk!

– Vertel iedereen over je blog. Op deze manier kan jij je blog succesvol maken. Er is geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame. Vertel het aan je vriendinnen, moeder, collega’s. Elke bezoeker is er een en ze kunnen niet anders dan trots op je zijn dat jij het zomaar even voor elkaar krijgt om elke dag een artikel online te krijgen.

– Visitekaartjes blijven eenvan de beste uitvindingen ooit. Bestel ze, link er op en verspreiden maar. Heb je iemand vertelt over je blog. Geef je kaartje en geheid dat jij er vanavond een extra bezoeker bij hebt. Mensen onthouden je link zo beter en als het bevalt zullen ze je kaartje misschien wel doorgeven.

– Onderscheid jezelf van anderen. Maak een layout die bij je past en schrijf artikelen over dingen die jij leuk vindt. Durf anders te zijn en kopieer niks, daar maak je geen vrienden mee. Wees jezelf en probeer dingen met je camera.

Dont’s

– Ga alsjeblieft niet spammen. Nergens. Nooit. Niet op Twitter, niet op andermans blog, niet op fora, nergens. Gewoon. Niet. Tuurlijk is het goed om je linkje ergens achter te laten maar ode dat op een andere blog in het daarvoor bestemde balkje, dat is genoeg! Veel bloggers hebben een hekel aan commenters die een linkje achterlaten IN de reactie zelf en zullen je reactie verwijderen. Zo heb je er niks aan.

– Niks is verleidelijker dan aan grote bloggers vragen of ze je willen noemen op hun blog. Zeg nou zelf, wie wil zijn of haar naam nou niet op een pagina hebben staan die duizenden bezoekers per dag trekt. Maar doe het niet! Als een ‘grote’ blogger jouw blog ontdekt en ‘m leuk vindt zal ze je misschien wel eens noemen. Maar doe hier niet je best voor.

– Wat misschien nog wel erger is dan het vragen voor een shoutout: ‘slijmen’ bij grotere bloggers. Heel aardig doen. In de hoop dat zij jou ook zouden mogen en zo ‘vriendinnen’ kan worden. Wees gewoon jezelf en wees aardig tegen iedereen. Tuurlijk kan je bewoon reageren op bloggers, wat ze zeggen op Twitter en Facebook. But don’t try to be their friend.

Hopelijk heb je door middel van dit artikel wat tips opgedaan over je blog succesvol maken! Vergeet niet te schrijven voor je plezier. Dat zal altijd de hoofdreden moeten zijn voor het onderhouden van een eigen website. Vind jij je eigen blog succesvol?

Dit bericht heeft 111 reacties.

 1. Ingeborg

  Haha die don’ts zijn echt grappig, zoveel mensen doen het maar ik blijf het onvoorstelbaar vinden!

 2. Joyce

  Goede tips Anne! Ik denk dat veel mensen hier wel iets aan hebben ๐Ÿ™‚ top

 3. Hester

  Goede tips! Ik ken maar weinig mensen die zo snel zijn gegroeid als jij!

 4. Dionne

  Wat een leuke tips!
  Je verdient het om een grote blog te zijn!

 5. Kelly

  Leuke tips om te lezen. Daarnaast denk ik dat het bij jou ook mee geholpen heeft dat je artikelen goed zijn!

 6. Kimberly

  Hoeveel mensen die Dont nog doen.. Onvoorstelbaar eigenlijk haha! Goede tips zijn het in ieder geval! ๐Ÿ™‚

 7. yasmine

  Leuk geschreven! Wat leuk dt je zo snel zo bent gegroeid, dat verdien je echt. Je was een van de eerste blogs die ik leerde kennen en door o.a. jou ben ik begonnen! X

 8. Ceetje

  Gewoon jezelf zijn! Alles wat je doet met liefde en eerlijkheid! Goede tips ๐Ÿ™‚

 9. Wat een handige tips Anne! Lief dat je deze met ons deelt! De tip die mij helpt is vooral met veel plezier en passie te schrijven en dat uit te stralen dan komen de bezoekers vanzelf ๐Ÿ™‚ en die passie en het plezier straalt ook van jouw blog af Anne! ๐Ÿ™‚

 10. Birgitt

  dankje voor de tips Anne, dat zal me nog extra helpen na alles wat je al gedaan hebt voor mij. Heel erg bedankt!

 11. Marieke

  Goeie tips, Anne! Vooral inderdaad gemรฉรฉnde reactie achterlaten en niet ‘leuk, hoor!’. Iedereen ziet dat je zo’n reactie kopieert en overal plaatst.

 12. Britt

  Handige tips , ik denk dat ze wel van pas kunnen komen ! โ™ก

 13. Tess Evea

  Wat een handige tips, ik denk dat velen hier zeker wat mee kunnen. Ik vind het ook erg leuk om te zien hoe jij bent gegroeid in het bloggen de afgelopen tijd. ๐Ÿ™‚

 14. Marijke

  Goed artikel ! Ga ik ook helemaal mee akkoord en die don’ts zijn echt zooo vervelend ! xx

 15. Kirsty

  Fijne tips! Ik vind het zelf vooral echt een don’t als mensen reacties geven waaruit duidelijk blijkt dat ze mijn artikel of filmpje niet รฉcht hebben bekeken. Als er dan ook nog een link naar hun eigen blog in de reactie staat ben ik niet zo snel geneigd om op hun blog te willen kijken.

 16. Syl

  Goed artikel. Ik hoop dat wij gauw meer volgers krijgen.

 17. Ise

  Wat een goed artikel! Ik ga nog even extra letten op de do’s ๐Ÿ™‚

 18. Beautytalk

  Handige tips, zeg!! Ik heb er een paar genoteerd die ik nog niet heb uitgeprobeerd! ๐Ÿ™‚
  Eefje

 19. Beau

  Ontzettend leuk artikel Anne! Goed geschreven en erg handige tips ๐Ÿ™‚

 20. Bo

  Handig artikel, Je hebt helemaal gelijk in de meeste dingen!

 21. wies

  Hele handige tips!
  Ik vind jouw blog altijd leuk om te lezen.
  Liefs

 22. Veronique

  Hele goede tips! Ik denk dat elke blogger er stiekem wel over droomt om groot te worden, toch?

 23. Bertine

  leuk artikel! ik moet ook meer actief zijn op social media ja, maar heb daar zo weinig tijd voor:(

 24. Lyana

  Echt goede tips waar ik wat aan heb! Goed idee van de visitekaartjes ๐Ÿ˜€

 25. Joyce

  Goede tips! Ik moet eens wat meer gebruik gaan maken van social media!

 26. anniek

  Goede tips! Vooral dat ‘gemaakt’ aardig doen en overal spammen is echt een no go..

 27. Sarah

  Hele handige en goede tips Anne! Ik ben denk ik wel op de goede weg bezig als ik zo naar je tips kijk, alleen visitekaartjes heb ik nog niet dus dat is wel een idee!

 28. Anoeska

  Hele goede tips! Wat leuk dat je dit met ons deelt. ๐Ÿ™‚

 29. Mireille

  Handige tips! Ik maak er al vrij veel gebruik van en zie dat ik ook steeds meer volgers en bezoekers krijg!

  liefs Mireille

 30. Superleuk artikel! Je hebt een leuke blog en schrijft leuke artikels, dus je hebt het gewoon verdient! Het is leuk als je veel bezoekers en bloglovins followers hebt, maar het gaat uiteindelijk om dat je er plezier in hebt toch? ๐Ÿ˜€ Er staat trouwens een klein foutje in de tekst, het is mond-tot-mond reclame ๐Ÿ™‚

  1. Ruth

   Daar ben ik het ook mee eens, je moet er vooral zelf veel plezier in hebben! En dan zijn die volgers een leuk extra’tje ๐Ÿ˜‰

 31. Maxime

  Schat het is mond tot mond reclame, niet mond op mond, hoewel die intimiteit ook wel z’n charmes heeft… haha!

  XO

 32. Tedje

  Leuk artikel Anne! Ik denk dat dit erg waardevol is voor beginnende bloggers!

 33. Hele goede tips, die zeker waar zijn. Een goede PR rondom een blog wordt steeds belangrijker nu er steeds meer blogs bijkomen. Maar dan nog is het ontzettend knap dat je zo snel zoveel volgers hebt gekregen ๐Ÿ™‚

 34. Lisanne

  Goede tips en erg leuk om te lezen!! Je mag trots zijn op je blog!

 35. Lieke

  Ik heb de naam van je blog al wel ’s voorbij zien komen maar ik dacht telkens; hmm, Deens ofzo. Vandaag dacht ik; toch maar eens goed kijken!
  En wat een leuke blog heb jij! Je kunt goed schrijven, volgens mij ben je ook gewoon helemaal jezelf.
  Weet je, ik ben helemaal niet zo van de beauty en fashion, maar aan dit soort artikels heeft iedereen iets! Met deze tips komt een eigen blog wie weet weer een stapje dichterbij…

 36. Maureen

  Supergoede tips! En het is je onwijs gegund anne! Ik bezoek je blog dagelijks met plezier!

 37. Echt een fijn artikel dit!
  Ik vind het altijd wel leerzaam om tips te lezen, zodat ik natuurlijk ook kan proberen het bereik van mijn eigen blog te vergroten.

  Bedankt!

  Liefs,
  Susan

 38. Fijne tips Anne! Zulke artikelen zijn altijd fijn om dat het stimuleert nog nรฉt even meer met je blog aan de slag te gaan ๐Ÿ™‚
  Liefs

 39. Evelien

  Wat een handige tips, dankjewel! ๐Ÿ™‚

 40. Katrien

  Handige tips! Ik ben ook net begonnen met bloggen en probeer dus inderdaad veel te reageren op blogs, maar ik probeer wel altijd een zinvolle reactie te schrijven zeg maar… Veel leuker om te lezen voor de blogster zelf haha ๐Ÿ™‚

 41. Gea

  Wat een handige tips! Bedankt hier voor.
  Liefs

 42. Amber

  Leuk dat je tips geeft die je zelf niet na komt. Als er iemand op elke blog ‘ leuk’ reageert ben jij het wel.

   1. Amber

    Volgens mij niet. Kan zo een groot aantal screen shots laten zien hoor. ๐Ÿ™‚

 43. Vianne

  Super leuke tips! Ik ben net begonnen met bloggen, dus hier heb ik zeker wat aan. Bedankt!

 44. Mandy

  Leuke tips. Ik ben alleen niet zo van de sociale media. Heb alleen Facebook en dat is prive. Maar voor mensen die wel twitter enz hebben lijkt het me handig als ze via daar kunnen zien dat er een nieuwe blog is.

 45. Robin

  Goeie tips! Ik vind spammen echt verschrikkelijk, al helemaal in reacties op andere blogs. Niks is zo irritant!

 46. Lilli

  Bedankt voor de tips.
  Ikzelf heb maar pas een blog maar houd ze nog wat privรฉ, ook voor vrienden Ik maak wel veel reclame voor mijn vriendin haar fashionblog. Het is echt moeilijk om mensen op fb te overtuigen om te volgen. Mss iets typisch Belgisch. Xo

 47. Bianca

  Goede tips en je hebt veel winacties gehouden ik denk dat je daardoor ook wel meer volgers van gekregen hebt?

 48. Sjuul

  Leuk om te lezen, ben net zelf begonnen dus alle tips zijn welkom;). Zou je ook een keer iets willen posten over lay out? X Juul

 49. Anne

  Echt een handig artikel en goede tips ook! Veel gebruik ik al ๐Ÿ™‚ Liefs, Anne

 50. Nicole

  Prima tips. Wel een klein puntje van kritiek van mijn kant, ik zou in je op รฉรฉn na laatste zin “bewoon” veranderen in gewoon ๐Ÿ˜‰

 51. Emily

  Leuk dat je dit deelt met je volgers! Vind het echt ongelooflijk hoe je in een jaar 1000 volgers kunt krijgen ๐Ÿ™‚

 52. Suzanne

  De tips zijn inderdaad waar. Vooral het spannen is heel belangrijk dat je dat niet doet.

 53. Michelle

  Super handige tips! Nu ik dit lees, bedenk ik me gelijk dat ik nog visitekaartjes moet maken hahaha. Xx

 54. Merel

  Gelijk heb je ! Dat linkje achterlaten doe ik wel vaak, maar ik kan ook wel begrijpen dat het inderdaad irritant zou zijn, ik heb er zelf nooit bij stil gestaan omdat ik het niet vervelend vind als mensen het bij mij doen. Maar ik snap het punt wel en ga er zeker wat mee doen!

  Liefs , Merel

 55. Leuk.

  ๐Ÿ˜›

  Ik heb ook zo’n hekel aan niet oprechte reacties. Liever het gewoon gezellig hebben met wat minder volgers dan een super goedlopend blog door overal te spammen. Heel handige tips en het overal mee eens. ๐Ÿ™‚ Liefs, Rowan

 56. Rosan

  Handige tips! Fijn om te lezen.
  Je doet het echt heel goed

  xx rosan

 57. Evelien

  Handige tips! Zeker voor beginners, die willen nogal graag “te snel” groot worden. Blog omdat je het leuk vind, en mensen zullen het snel genoeg merken!

 58. Fleur

  Goede tips! Hier heb ik ook zeker wat aan als beginnend blogger!

 59. Love this post? Obtain e-mail notifications while new content articles are available. Click on about the “Subscribe” option earlier mentioned. Also, give to us the opinions by simply completing this quick survey.Three or more On-line Network Tricks for People looking for work

 60. Eva

  Fijne post dit en hele handige tips! Die don’t van slijmen: hier ben ik het heeelemaal mee eens!

 61. Sun Microsystems delivers a lot of certifications beginning from coder level to builder amount. The most up-to-date form of engineer (SCJP) test is actually SCJP Your five.0 Sunshine Licensed Programmer to the Espresso Only two Program, Normal Release Five.Zero (CX 310 055). Sun started phoning SCJP Your five.0 as an alternative SCJP One.5 using this new edition.
  true religion outlet store

 62. Evelien

  Als beginnende beauty blogster is dit echt handig! Ook handig is De Blog Bijbel! Heb ‘m zelf net besteld en kan niet wachten tot ik ‘m in huis heb!

 63. Sanne

  Wat een handige tips zeg, ik leer hier echt wat van om dat ik ook een tijdje aan mijn blog ben begonnnen, thank you !

Geef een antwoord