Hoe maak je je blog succesvol?

Hoe maak je je blog succesvol?

Vaak krijg ik de vraag.. Hoe is jouw blog zo snel, zo groot geworden? Ik heb daar maar een antwoord voor. Ik heb werkelijk geen idee! Toen mijn blog een jaar bestond kroop ik haast tegen de 1000 volgers aan. In dit artikel deel ik eens aantal tips. Maar.. Deze tips zijn geen garantie tot succes. Slechts richtlijnen voor dingen die ik heb gedaan die voor mijn blog hebben gewerkt. Een blog succesvol maken is een kwestie van tijd, aandacht en het inzetten van de juiste middelen.

[bron afbeelding: Only Deco Love]

Do’s

– Laat zoveel mogelijk comments achter op andere blogs. Zorg wel dat je reactie eerlijk en echt is, lees het artikel dus ook echt en laat niet zomaar ‘leuk’ achter. Jij doet ook niet je best voor een mooi artikel waar mensen alleen maar met één woord reageren.

– Maak zoveel mogelijk gebruik van social media. Maak een account op Twitter, Facebook, en Instagram en verspreid zo je artikelen. Update als je weer iets nieuws hebt geschreven en deel leuke weetjes of sneakpeeks. Volg veel mensen, als ze jouw (bijvoorbeeld) Twitteraccount zien nemen ze misschien wel een kijkje op je blog. Let op: ga niet duizenden mensen volgen, houd het netjes.

– Meld je aan op verschillende fora, denk aan Girlscene en ELLEGirl, gebruik daar subtiel je blog in je handtekening. Eenmalig. Niet mega, niet overdreven. Gewoon je linkje. Zodra jij actiever wordt op een forum zullen anderen je blog misschien wel bezoeken.

– Maak contact met andere bloggers, zet jezelf op de kaart. Hier ben ik! Reageer dus op hun blogs, wees eens aardig via Twitter. Echt aardig. Niet gemaakt. Organiseer eens een bloggersmeeting met een clubje bloggers en klets over je hobby. Het is zo leuk!

– Vertel iedereen over je blog. Op deze manier kan jij je blog succesvol maken. Er is geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame. Vertel het aan je vriendinnen, moeder, collega’s. Elke bezoeker is er een en ze kunnen niet anders dan trots op je zijn dat jij het zomaar even voor elkaar krijgt om elke dag een artikel online te krijgen.

– Visitekaartjes blijven eenvan de beste uitvindingen ooit. Bestel ze, link er op en verspreiden maar. Heb je iemand vertelt over je blog. Geef je kaartje en geheid dat jij er vanavond een extra bezoeker bij hebt. Mensen onthouden je link zo beter en als het bevalt zullen ze je kaartje misschien wel doorgeven.

– Onderscheid jezelf van anderen. Maak een layout die bij je past en schrijf artikelen over dingen die jij leuk vindt. Durf anders te zijn en kopieer niks, daar maak je geen vrienden mee. Wees jezelf en probeer dingen met je camera.

Dont’s

– Ga alsjeblieft niet spammen. Nergens. Nooit. Niet op Twitter, niet op andermans blog, niet op fora, nergens. Gewoon. Niet. Tuurlijk is het goed om je linkje ergens achter te laten maar ode dat op een andere blog in het daarvoor bestemde balkje, dat is genoeg! Veel bloggers hebben een hekel aan commenters die een linkje achterlaten IN de reactie zelf en zullen je reactie verwijderen. Zo heb je er niks aan.

– Niks is verleidelijker dan aan grote bloggers vragen of ze je willen noemen op hun blog. Zeg nou zelf, wie wil zijn of haar naam nou niet op een pagina hebben staan die duizenden bezoekers per dag trekt. Maar doe het niet! Als een ‘grote’ blogger jouw blog ontdekt en ‘m leuk vindt zal ze je misschien wel eens noemen. Maar doe hier niet je best voor.

– Wat misschien nog wel erger is dan het vragen voor een shoutout: ‘slijmen’ bij grotere bloggers. Heel aardig doen. In de hoop dat zij jou ook zouden mogen en zo ‘vriendinnen’ kan worden. Wees gewoon jezelf en wees aardig tegen iedereen. Tuurlijk kan je bewoon reageren op bloggers, wat ze zeggen op Twitter en Facebook. But don’t try to be their friend.

Hopelijk heb je door middel van dit artikel wat tips opgedaan over je blog succesvol maken! Vergeet niet te schrijven voor je plezier. Dat zal altijd de hoofdreden moeten zijn voor het onderhouden van een eigen website. Vind jij je eigen blog succesvol?