Tidy Up Project – 100 dingen wegdoen, hoe pak je dat aan?

tidy up project

Het is me gelukt! Ik heb in minder dan een week 100 dingen weggedaan. Het was eigenlijk niet de bedoeling om mijn Tidy Up Project al zo snel te voltooien, maar na een middag ruimen zat ik al op 75 items en de laatste 25 dingen heb ik een week gedaan. Ik kreeg best wat vragen naar wat ik nu precies heb weggedaan en hoe ik dit heb aangepakt. Ik deel het vandaag!

Duik de kledingkast in
Dat is de eerste stap! Trek die kasten op en bekijk alles. Ik heb zelf alles weggedaan wat ik het afgelopen jaar niet heb gedragen. Dat was al best wat. Allerlei jasjes die wel leuk waren of net niet leuk genoeg, eigenlijk te klein of te groot of niet lekker zaten gingen regelrecht naar de kringloop.

Trek alle laatjes open
Wees eerlijk. Heb je dit boek in de afgelopen 1,5 jaar nog een keer gelezen? Heb je deze waxinelichthouder nu echt gemist? Trek je laatjes open en bekijk alles wat er in zit. Haal alles er uit en bekijk van alles of je het wilt houden. Maak desnoods een stapeltje met twijfelgevallen, dan kan je er straks nog een keer naar kijken!

Sorteren
Dat is mijn grootste tip. Sorteer. Op een gegeven moment zit je daar, op de grond met overal dingetjes die je wilt houden, wegdoen of ergens anders wilt opruimen. Voor mij is de oplossing om stapeltjes te maken van dingen die bij elkaar horen. Alle stekkers links, haaraccessoires rechts, tijdschriften in het midden, kleren die je op gaat vouwen achter je en kleren die je op gaat hangen daarnaast. Wanneer alle stapels af zijn kun je alle spullen een plekje geven en op dat moment krijg je het nogmaals door je handen en zie je nog een keer of je het nu echt nodig hebt. Winning!

Mijn eindstand
Ik kreeg heel veel vragen over wat ik allemaal weg heb gedaan. Mijn lijst!

1. Kussen 26. Schotel 51. Jasje 76. Kladblok
2. Kussen 27. Schotel 52. Jasje 77. Kladblok
3. Kussen 28. Schotel 53. Jasje 78. Kleurboek
4. Kussen 29. Schotel 54. Jasje 79. Kaarshouder
5. Pumps 30. Dienblad 55. Jasje 80. Kaarshouder
6. Pumps 31. Dienblad 56. Bikini 81. Kaarshouder
7. Laarzen 32. Dienblad 57. Bikini 82. Kaarshouder
8. Kledingrek 33. Palette 58. Bikini 83. Video
9. Kleerhanger 34. Palette 59. Jurkje 84. Video
10. Kleerhanger 35. Palette 60. BH 85. DVD
11. Kleerhanger 36. Palette 61. Horloge 86. DVD
12. Kleerhanger 37. Palette 62. Horloge 87. DVD
13. Kleerhanger 38. Palette 63. Armband 88. DVD
14. Kleerhanger 39. Palette 64. Armband 89. DVD
15. Kleerhanger 40. Palette 65. Ketting 90. DVD
16. Kleerhanger 41. Blush 66. USB-stick 91. DVD
17. Kleerhanger 42. Blush 67. USB-stick 92. Stickers
18. Kleerhanger 43. Bronzer 68. Kabel 93. Bierglas
19. Kleerhanger 44. Eyeliner 69. Boek 94. Kerstbal
20. Kleerhanger 45. Shirt 70. Boek 95. Steen
21. Kleerhanger 46. Shirt 71. Boek 96. Bidon
22. Kleerhanger 47. Shirt 72. Tijdschrift 97. Sportpas
23. Kleerhanger 48. Shirt 73. Tijdschrift 98. Statief
24. Kleerhanger 49. Shirt 74. Tijdschrift 99. Gel
25. Plant 50. Shirt 75. Tijdschrift 100. Klei

Zo. I did it. Ga jij het ook doen?

Dit bericht heeft 54 reacties.

 1. Sophie

  Hee knap Anne! Je bent een inspiratiebron voor vele. Alles wat je doet en aanpakt in je leven lijkt wel in goud te veranderen voor mij als lezer haha! Top!

 2. Svenja

  Echter super knap dat je zoveel spullen het huis uit hebt gedaan. Daar kan ik nog een groot voorbeeld aan nemen, ik ben zo slecht in spullen weg doen! Maar wellicht dat het aan de hand van je tips ook mij lukt!

 3. Tineke

  Ik zou het wel willen doen maar heb laatst net heel veel weggedaan!
  Liefs

 4. Frances

  Oh my… dit moet ik ook gaan doen! Ik heb het opgeslagen en ga het echt zo snel mogelijk doen, wat een fantastisch idee haha.

 5. Celeste

  Ik vind het nog steeds erg knap! De enige manier waarop ik denk ik op 100 dingen zou eindigen, zou zijn als ik velletjes papier weggooi haha! Ik heb best veel spullen, gebruik sommige niet eens, en die mogen eigenlijk echt wel weg. Misschien moet ik ook maar eens een grote schoonmaak gaan houden!

 6. Lotte

  Wow, 100 spullen lijkt me best veel! Knap van je hoor. Ik heb laatst wel mijn hele kledingkast uitgezocht, daar zijn ook minstens 50 dingen uitgekomen.

 7. Justine

  Wat goed! Je hebt mij in elk geval geïnspireerd. Ik ga je tips zeker erbij pakken. Thanks! 🙂

 8. Sophie

  Wat leuk dat je het lijstje deelt; zo zie je maar weer dat het eigenlijk best oké en makkelijk is om het een en ander weg te doen. Kleerhangers bijvoorbeeld; neemt ZOVEEL ruimte in!!

 9. Esther

  Grappig om te lezen! Bij mij is er vorige week ook een hele stapel tijdschriften de deur uit gevlogen, en de kledingkast wordt binnenkort onder handen genomen 🙂

 10. Eline

  Echt super knap! We hebben eigenlijk veel te veel spullen waar we niks mee doen en die kan je beter weg doen. Echt een voorbeeld ^^

 11. Deisy

  Echt zo gaaf dit project en je hebt het zo ongelooflijk snel gedaan. Dat vind ik echt ontzettend bijzonder. Hele goede tips trouwens: mijn kast induiken zou ik ook een keer moeten doen. En je hebt gelijk wat betreft spulletjes die je niet gebruikt EN DUS niet zal missen: zette mij wel even aan het denken. Dank dus daarvoor. X

 12. Denise

  Heel goed bezig lieverd! Ik heb vorige week ook mijn kledingkast grondig uitgemest en ben weer 60 spullen armer!

 13. Dita

  Super goed! Ik heb vorige week ook heel wat kleding weggedaan.

 14. Kim

  Knap hoor! Wij hebben thuis ook een grote schoonmaak dus denk dat ik wel al boven de 100 dingen uit ben gekomen. Het voelt echt heerlijk leeg in je hoofd.

 15. Super! Ik kan zooo moeilijk dingen wegdoen! Terwijl het me zo hard stoort dat ik zoveel spullen heb waarvan ik er zoveel niet meer gebruik… Dus eigenlijk moet ik er ook gewoon aan beginnen!

 16. Frauke

  Handige tips en vooral heel knap dat je zo snel 100 spullen hebt weggegooid! Ik moet zeggen dat dat voor mij misschien wel moeilijk zou zijn, omdat ik sneller dingen gelijk weggooi als ik ze niet meer gebruik. Maar er is sowieso veel kleding die ik een keertje weg moet gooien! Je hebt me geïnspireerd, ik ga er eens naar kijken ;)! X

 17. Daphne

  Heel knap van je dat je zoveel spullen weg hebt gedaan, ik zou het ook eens moeten doen, gewoon om wat meer rust te creeren in mijn kamer..

 18. Rosanne

  Respect dat je dat kan haha.
  Ik ben zo slecht in weggooien ik ben echt z’n verzamelaar.
  Maar met z’n lijstje gaat het misschien wat makkelijker, binnenkort maar eens een poging wagen. Xx

 19. Kimberly

  Hallo zeg, super goed van je! Ik zou het niet kunnen.. Ik heb een soort diepgewortelde angst dat ik dingen ga missen als ik het ga weggooien. Ik hou me altijd veel te lang vast aan bepaalde items, haha. Zo stom!

 20. Waauw, wat goed!! Ik ben wel mijn hele kledingkast aan het uitruimen, dus ik doe de laatste tijd al best veel weg. Maar 100 dingen… Supergoed! Lijkt me wel een goede challenge 🙂

  ♥♥♥

 21. Marijn

  Wauw, dat heb je snel gedaan! Ik heb van de week mijn kledingkast uitgeruimd en daardoor gooi ik ongeveer 15 kledingstukken weg. De rest van mijn kamer is nog niet nodig, want ik woon hier nog niet zo erg lang. Keep going!

 22. Wat een handig artikel! Ik moet ook echt eens door al mijn spullen heen om te kijken wat er weg kan en wat niet!

 23. Wat goed! Je brengt mij op ideeën. Ik zou het per kamer moeten doen want alleen de kledingkast zorgt al voor 200 kledingstukken waar ik niks mee doe.

  Tellen de dozen babykleren die al klaar staan op zolder mee 😉

 24. Xaviera

  Wat fijn dat je al zo snel 100 dingen hebt weggedaan! Heerlijk om zoveel op te ruimen. 🙂

 25. Eva

  Wauw, heel goed bezig. Ik moet hier toch ook echt even mee aan de slag. Alleen mijn kast al….xx

 26. Esther

  Wat goed van je en wat moet dat heerlijk voelen. Ik kan er ook echt van genieten om alles op te ruimen. Zou nu denk ik ook niet meer aan de 100 komen, omdat ik eens in de 2/3 maanden alles weggooi wat me niet meer aanstaat. Vooral als ik ongesteld ben ben ik er goed in haha!

 27. DQ

  Dit wil ik ook echt doen! Sowieso heb ik onwijs veel dvd’s die ik nooit meer kijk…

 28. Anouk

  Wauw, hele uitdaging moet dit zijn. Lijkt me behoorlijk moeilijk. Hoewel je eigenlijk ook zat spullen in huis hebt die je nooit gebruikt/draagt. Lekker opgeruimd gevoel moet dat zijn!

 29. Linda

  Fijne tips en leuk om zo een overzicht te zien van alles wat je weg hebt gedaan!

 30. Lisa

  Goed van je! Ik heb nog wel een hoop troep bij mijn ouders thuis, maar ik heb nooit zin om dat op te ruimen haha. Verder ben ik twee maanden geleden op kamers gegaan, en ik wilde absoluut geen troep/dingen die ik nooit gebruik in mijn kamer. Nu bedenk ik me bij alles wat ik koop dat ik het over een tijdje weer in een doos moet stoppen en moet verhuizen en dat helpt heel erg!

 31. Anna

  Wow wat knap! Ik krijg er helemaal de opruim kriebels van! Haha, Veel Liefs

 32. Evelien

  Wat ben je goed bezig geweest! ik heb vandaag nog een keer mijn make-up stash uitgezocht (een paar maanden geleden ook al eens gedaan) en nu super kritisch gekeken naar wat ik niet heb gebruikt de afgelopen tijd: weg er mee. Mijn kledingkast staat op mijn to do list!

 33. Lucinda

  Gigantisch, wat heb je veel weg gedaan zeg. Ik ben gelukkig iemand die heel gemakkelijk dingen weg kan gooien. Ik hoef ook geen zolder om vol te proppen met dingen die ik wil bewaren. Heel af en toe doe ik het dus ook, heel en heel grondig door het huis gaan en zakken vol weggooien. xxx Lucinda

 34. Anneleen

  Wat een inspirerend artikel! Knap dat je dit klaar hebt gekregen! Dit wil ik binnenkort misschien ook wel een keertje gaan proberen (:

 35. Eva

  Wat een leuke inspiratie! Geeft me al zin om zelf op te ruimen 🙂

 36. Do

  Wat knap van je dat je zoveel hebt weggedaan! Echt een inspiratie voor mij, ik heb écht te veel spullen. Ik ga als ik een dagje vrij heb hier meteen mee aan de slag.
  Liefs

 37. Goed gedaan zeg, ik ga deze week mn make-up kast aanpakken dus ben benieuwd of ik zo selectief kan zijn

 38. Dit zou ik ook echt een keer moeten doen, ik heb zoveel spullen die ik naar de kringloopwinkel wil brengen! Mmmm, dit project is zeker een aanrader denk ik haha.

 39. Ise

  Goed om te doen! 100 dingen zijn dan eigenlijk helemaal niet zoveel. Ik heb na mijn periode in Afrika ook helemaal niet zoveel spullen meer nodig, word er zelfs kriebelig van haha.

 40. Linda

  Het ziet er zo easy uit als je het rijtje ziet 🙂 ik ga kast voor kast mijn kamer door en heb nu alles gehad deze winter. En nu nog proberen het opgeruimd en netjes te houden haha, dat vind ik een grotere uitdaging 🙂

 41. Bouchra

  Supergoed! Ik heb laatst ook nog heel veel spullen weggedaan.

 42. Sabine

  Zo, dit ga ik ook echt doen! Zodra de verbouwing hier klaar is duik ik alle dozen in en ga ik stapels maken. 🙂

 43. Monique

  Wat leuk om jouw blog te lezen zeg!
  Ik ben niet zo van het weggooien…nou ja…soms ook wel. Maar van bepaalde dingen neem ik niet zo snel afstand. Dan denk ik ach…die kan ik nog wel eens gebruiken maar dan staat het er uiteindelijk toch weer veel te lang 😉
  Of..die bewaar ik wel voor de rommelmarkt ( waar ik dan uiteindelijk niet naar toe ga).
  Dus…ik bedenk me nu dat ik hoognodig weer eens rommel moet gaan ruimen op zolder. Bedankt voor de tips!
  Groetjes Monique

 44. Estrella

  Ik heb soms echt zo’n opruimbui dat er een hoop weggaat. De ene keer mest ik mijn make-up uit, de andere keer mijn kledingkast. Omdat ik niet zo’n groot huis heb en dus ook beperkte bergruimte, is het gewoon noodzaak om eens in de zoveel tijd weer eens goed te sorteren.

Geef een antwoord