fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

Try on thursday: de leukste DIY’s van Pinterest!

Heel Pinterest staat bol van de gigantisch leuke DIY’s. Ik ben er dol op om er doorheen te bladeren en stiekem kan ik wel toegeven dat ik dat ook dagelijks wel eventjes doe. Mijn favoriete DIY’s zijn de meest simpele trucjes, waarmee je in een handomdraai een bestaand item kan omtoveren tot iets nieuws of hoe je met een paar materialen aan de slag kunt om iets voor in huis te maken. Heel leuk! Ik deel je mijn favorieten van de laatste tijd! Onder de foto staat de bron waarmee je direct door kan naar de originele DIY en zelf aan de slag kan!

↑ De wereldbol met koper en krijtbordverf vind je hier, de originele DIY vind je hier. Dit lijkt me zo leuk om te doen, ik ben zelf niet zo weg van de kleur koper maar je kunt natuurlijk alle kleuren kiezen die je wilt! Ook kun je hier je eigen draai (haha) aan geven door de landen te markeren met verf of alleen het water, maar net hoe je dat zelf leuk vindt!

↑ De leukste cadeautjes die je kunt geven, zijn de cadeautjes die je zelf maakt. Of je deze mok nu maakt voor je moeder zoals op het voorbeeld, of voor je vader, oom, oma, buurvrouw, noem maar op.. Het kan allemaal! Ook voor jezelf zijn dit natuurlijk mega leuk cadeautjes! De DIY vind je hier, de link op Pinterest vind je hier

↑ Oh, oh, oh.. Men neme een lont, een oude kaars, een magnetron om de kaars in te smelten en welke vorm dan ook. Tadaa! Daar zijn de nieuwe kaarsjes! In deze DIY vind je ze in de vorm van schelpjes, hoe schattig is dat! Maak er zoveel je wilt en plaats ze samen op een mooi bord. Tien keer beter dan gewone waxinelichtjes, hihi! De DIY vind je hier en de post op Pinterest vind je hier.

↑ Zo simpel, zo makkelijk, alleen een ritje naar IKEA en het vinden van de perfecte boomstronk. Ik ben een groot voorstander van eerst proberen zelf te maken voor ik iets koop, al hebben we dit exemplaar in huis staan van de Xenos, maar vertel dat maar niet door! Hier vind je de DIY en hier de link op Pinterest.

↑ S tot de uper simpel. Een kwestie van leuke magneetjes scoren en ze goed spuiten. Wij hebben onze koelkast beschilderd met kruitbordverf, de combinatie van het zwart met goud lijkt me echt zo mooi! Natuurlijk geldt ook voor deze DIY dat je alle kleuren en vormen kunt kiezen die je zelf maar leuk vindt. De DIY vind je hier en de link naar Pinterest staat hier.

↑ Marmer is nog steeds hotter dan hot. Marmeren meubels hebben helaas ook een heel ‘hot’ prijskaartje. Maar ja, waarom dan niet het motto ‘fake it until you make it’ toepassen? Een chique (IKEA) salontafel en een rol marmerfolie van de bouwmarkt (a € 6,-) en je bent klaar om te gaan! Gebruik de restjes folie voor wat fotolijstjes of waxinelichthouders en je woonkamer krijgt direct een luxe uitstraling! De DIY staat hier online en hier de link op Pinterest.

↑ DIY’s met beton vind ik altijd zo stoer! Ik zou er graag eens eentje uitvoeren. In deze DIY wordt beton gebruikt als voet voor een stoere lichtbol. Ook hier geldt net als bij de andere DIY: gebruik de kleuren én vormen die jij leuk vindt. Misschien kun je er wel een leuke letter mee maken of wat dacht je van een hartje? De DIY staat hier en de link op Pinterest hier.

↑ Ik denk dat van alle DIY’s in dit artikel, dit mijn grote favoriet is. De vrolijke lightbox kennen we ongetwijfeld allemaal, maar een houten alternatief is zo stoer! Gemakkelijk te maken en daarna net als bij de ‘echte’ lightbox continue aan te passen met verschillende quotes en figuurtjes! Tip: wanneer je de afmetingen aanhoudt van de ‘officiële’ lightbox kun je de extra pakketjes met figuurtjes of andere lettertypen er gewoon in stoppen! De DIY vind je hier en hier staat de link op Pinterest.

↑ Wellicht ken je de DIY’s van planken die op worden gehangen met planken (zo niet, die vind je hier), maar mocht je nu op de één of andere manier maar één gat in de muur willen boren of je wilt geen leer gebruiken, dan is dit een super leuk én speels alternatief. Je kunt natuurlijk de plank zo lang maken als je zelf wilt en ook zo hoog of laag hangen als dat je zelf mooi vindt. Alles kan! De DIY vind je hier en de link op Pinterest vind je hier.

↑ Plantenhangers zie je overal, tegen de meest uiteenlopende prijzen en gemaakt van verschillende materialen. Deze vrolijke exemplaren. Mocht je jouw ideale combinatie nu niet kunnen vinden, dan moet je zelf aan de bak! Met deze DIY (die je hier vindt) maak je in een handomdraai je eigen hanger! De link op Pinterest is hier te vinden.

↑ Hoe verzin je het?! Met wol(?) en gaas zo’n gaaf vloerkleed knopen. Dit doet me trouwens ook een beetje denken aan de snuffelmat die Iris (ikbenirisniet) op haar blog plaatste. Ook een leuke tip! In ieder geval ziet het kleed hier echt mega zacht uit, hebben! De DIY vind je hier en de Pin op Pinterest hier.

↑ Op zoek naar nieuwe mandjes? Met touw kun je zoveel doen! Wikkel het om een simpele doos en het ziet er vervolgens uit als een luxe mandje uit de woonwinkel! Ik ben toevallig nog op zoek naar leuke mandjes voor in de badkamer, dit lijkt me zo’n leuk optie! Alleen karton in zo’n vochtige ruimte lijkt me niet zo’n goed plan, dus even op zoek naar een alternatief! De DIY vind je hier en de link op Pinterest hier.

↑ Luchtplantjes zijn nog steeds helemaal hip, ophangen en in kleine lichtbolletjes dus! Ik vraag me af hoe dit er in het ‘echt’ uitziet, of de plantjes en lichtbollen niet heel erg klein zijn, maar je kunt natuurlijk ook een wat grotere lichtbol gebruiken en daarin meerdere plantjes plaatsen. De DIY vind je hier en de link op Pinterest vind je hier.

Zo, dat waren een hoop DIY’s én 1.000 woorden verder! Na dit artikel heb ik ontzettend veel zin om te knutselen. Ik zou de lichtbol met de de betonnen voet en de wereldbol wel willen gaan maken. Welke is jouw favoriet? Of heb je ooit al eens een Pinterest-DIY nagemaakt?

Fijne dag en veel liefs,
Untitled

Deze post heeft 12 reacties

 1. Aw, wat een superleuke tips allemaal. Krijg spontaan zin om te gaan knutselen.

 2. Superleuk! De lichtbolplantjes en de schelpkaarsjes zijn mijn favoriet. De marmertafel heb ik een paar jaar geleden gemaakt voor in de tuin, grappig om zo tegen te komen, ik had hem niet van pinterest, ik was met folie en andere dingen bezig en dacht opeens aan de tafel 😛

 3. Wat een leuke DIY’s! Ik vind het marmeren tafeltje heel erg leuk <3
  Liefs,
  Evelien

 4. Er staan zoveel leuke dingen tussen. De marmer tafel is mijn favoriet

 5. Super toffe diy ! Ik vind het altijd zo leuk om even te neuzen op Pinterest naar DIY’s.

 6. Super leuk! Ik vind vooral het tafeltje met boomstam en de schelpenkaarsjes heel leuk.

 7. Wat een gave DYIs! Dat tafeltje met het stukje boomstam vind ik echt geweldig… i needs! Bedankt voor het leuke overzicht ?

 8. owmyygosh ik vind die kaarsjes in de schelpjes echt onwijs leuk! De ‘lightbox’ vind ik ook heel cool. Ik ga je post opslaan. Hopelijk heb ik snel eens tijd (en zin) om ermee aan de slag te gaan.

 9. Ik vroeg me dus af waar je dat marmerfolie kan kopen, maar de bouwmarkt is inderdaad best logisch. :’)

Geef een reactie

×