Uit loondienst en aan de slag als zelfstandig webdesigner!

Super trots en blij kruip ik eindelijk weer eens in de digitale pen om een berichtje te schrijven op mijn blog. Een maand geleden werkte ik namelijk voor het laatst als productfotograaf bij mijn werkgever in loondienst en sindsdien mag ik iedere dag genieten van fulltime ondernemer zijn. Sinds een maand ben ik volledig zelfstandig webdesigner en dat is zo gaaf! Een beetje gek om dit uit te spreken maar inmiddels weet ik dat dit de beste keuze is die ik kan maken. Enorm trots ben ik dan ook dat ik deze keuze mag maken, omdat het met Studio Solveig zo ontzettend goed gaat dat ik daar met heel erg veel plezier en liefde al mijn tijd insteek en daar dus ook zodanig voor beloond wordt dat ik geen baan in loondienst meer nodig heb.

Mijn baan in loondienst opzeggen

Na het behalen van mijn diploma in 2018 lag de wereld aan mijn voeten. Tijdens mijn afstudeerperiode legde ik de basis voor mijn eigen bedrijf en na het behalen van mijn diploma kon ik de kans grijpen om mij nog verder te ontwikkelen als webdesigner. Er kwamen steeds meer opdrachten op mijn pad en ik had het geluk dat ik daarnaast bij mijn stagebedrijf mocht blijven werken. Daar werkte ik met ontzettend veel plezier als productfotograaf en maakte ik 360-graden foto’s van de talloze paren schoenen die verkocht worden in de webshop. Ondertussen groeide Studio Solveig en werkte ik met steeds meer klanten samen die echt goed bij mij passen. Dit zijn stuk voor stuk gedreven vrouwelijke ondernemers met wie er een mooie match ontstaat: de ondernemer richt zich graag op het bedrijf dat zij wil opstarten of herinrichten en ik ontwerp een passende website met de juiste technische tools. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een webshop, het bouwen van een online leeromgeving of juist een kalender voor het boeken van afspraken.

Totaalopdrachten met brainstormsessies, webdesign & marketing

Iedere opdracht is een feest om op te starten en op te leveren. Mijn favoriete opdrachten zijn de totaalopdrachten, starten met een uitgebreide brainstormsessie, het ontwikkelen van een logo en huisstijl, een website met logische constructies voor het verzamelen van e-mailadressen, ontvangen van betalingen en/of boekingen en gevuld met teksten geschreven door Dagmar. Het afgelopen jaar hebben wij ontzettend veel samengewerkt en kunnen wij onze krachten bundelen om onze favoriete klanten verder te helpen. De klant verwezenlijkt haar droom en daar aan bijdragen en samenwerken is het leukste wat er is. Dagmar denkt mee op gebied van marketing, teksten en vindbaarheid en ik neem het grafische en technische aspect van de samenwerking voor mijn rekening. Een onwijs mooie combinatie en ik kan niet wachten om in de toekomst nog meer samenwerkingen op te mogen starten.

Nieuwe stappen zetten als webdesigner

Vorig jaar dacht ik de wereld aan mijn voeten te hebben liggen en dat was ook zo. Met mijn diploma op zak en de mogelijkheid om te leren ondernemen ben ik enorm gegroeid. Nu ligt opnieuw alles open: ik mag mijn koers gaan varen en nog meer ondernemers helpen op grafisch en technisch vlak en dat is een droom waarvan ik jaren geleden nog niet wist dat ik ‘m had. Als webdesigner leer ik nog elke dag van iedere opdracht. Iedere klant heeft haar eigen wensen waar ik mij graag voor inzet om dit te kunnen realiseren. Ik vond het enorm leuk om dit artikel weer eens te schrijven. Dit smaakt naar meer en ik ben heel erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen en houd je daar graag door middel van mijn blog van op de hoogte. Mocht ik meer voor je kunnen betekenen op gebied van webdesign dan sta ik heel erg graag voor je klaar en zou het leuk zijn om een berichtje te mogen ontvangen op anne@studiosolveig.nl of kijk gerust eens rond op mijn website voor meer informatie. Hele fijne dag en dankjewel voor het lezen van deze blogpost!