fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

Het ultieme vrijgezellenfeest organiseren

Studio DIY

Tijdens onze reisjes naar Barcelona en Turijn hadden Dagmar en ik er al lang en breed over gefantaseerd: als we ooit zouden trouwen werden we elkaars getuige en zou er niemand beter zijn in het organiseren van een vrijgezellenfeestje dan de ander. Dat deze fantasieën binnen een jaar werkelijkheid zouden worden kon alleen maar een droom zijn. Vanuit Thailand sms’ten Dagmar en Jordy dat ze zich hadden verloofd en een paar maanden later zouden zij gaan trouwen. Dat schreeuwt om een vrijgezellenfeest! Maar hoe organiseer je dat?

Foto: Studio DIY

1. Wacht rustig af tot je gevraagd wordt om het vrijgezellenfeest te organiseren, een tip voor zowel de bruid als iemand die het vrijgezellenfeest wil organiseren. Het zal in elke vriendschap wel anders gaan, de ene vriendin kiest er voor om alles zelf te organiseren, de andere vriendin regelt alles in samenwering met de bruidegom, noem maar op. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is om met mijn beste vriendin te overleggen of ze het wilde, hoe ze het wilde, noem maar op. Zo voorkom je in een vriendengroep dat er meerdere meiden onafhankelijk van elkaar bezig zijn met de organisatie.

2. Een datum vinden om de bruid te verrassen. Hoe doe je dat?! Dagmar heeft mij een lijst met data doorgestuurd waarop ze zou kunnen, over deze data heb ik het met Dagmar daarna nooit meer gehad en aan Dagmars man heb ik toentertijd dé datum doorgeven waarop wij – als vriendinnen – haar zouden ontvoeren. Ook Dagmars moeder zat in het complot: zij zou die dag met Dagmar gaan winkelen, dus ze was sowieso thuis. Dagmar wist van niks en dit is een goede tip om er voor te zorgen dat je de bruid niet misloopt.

3. Doe wat de bruid leuk vindt. Dat druk ik je echt op het hart als je de gelukkige bent om een vrijgezellenfeestje te organiseren. Je kunt zelf wel het hartstikke leuk vinden om naar een kroeg te gaan, het op een zuipen te zetten en gekke outfits te dragen, maar spreek met de bruid af wat ze echt heel erg leuk vindt en wat niet. Dagmar en ik hebben een middag aan tafel gezeten en ik heb twee lijsten. Het vrijgezellenfeest moet een ontspannen dag worden en je wilt niet dat iemand zich ongemakkelijk voelt bij iets wat jij hebt georganiseerd. Als het goed is ken je de bruid daarnaast ook nog eens goed, dus je kunt het zelf ook wel inschatten wat zij zelf zou willen en wat niet.

4. Wie nodig je uit? Je kunt wel denken dat je weet wie de bruid er bij wilt hebben, maar laat dat altijd even checken. Wil de bruid haar moeder erbij hebben? Haar schoonmoeder? Haar nichtje of haar collega’s? Wil ze met een grote groep weg of met een select gezelschap? Misschien heeft ze met één vriendin laatst ruzie gehad, waar jij niks van af weet, en wil ze haar niet meer op het vrijgezellenfeest hebben? Laat de bruid een lijst opstellen met telefoonnummers en/of e-mailadressen van de genodigden. Zo voorkom je dat er ongenodigde gasten aanwezig zullen zijn of dat je moet gaan zoeken naar contactgegevens van vriendinnen.

5. Durf als organisator echt de leiding te nemen. Het kan voorkomen dat je niet iedereen kent die de bruid bij het vrijgezellenfeest aanwezig wilt hebben. Je zult dus moeten plannen met een groep meiden die je waarschijnlijk niet (echt) kent. Neem de leiding in bijvoorbeeld een Whatsapp-groep en maak duidelijk dat jij gevraagd bent om het feest te organiseren en dat jij uiteindelijke beslissingen neemt. In onze groep ging het er super gezellig aan toe, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je meiden treft die zo hun eigen ideeën over een vrijgezellenfeestje hebben..

6. Stem een budget vast per persoon en probeer je hieraan te houden. Onze planning bestond uit een brunch, een activiteit en een sushi-diner. Ga op onderzoek uit naar waar je het goedkoopst een activiteit kan uitvoeren en of je de andere activiteiten daarop af kan stemmen in de omgeving. Wij hebben gebruncht bij een strandtent in Scheveningen, een workshop gehad bij een andere strandtent en vervolgens sushi gegeten. Vergeet niet om benzine, parkeren, drankjes en de kosten voor de activiteit en het eten van de bruid mee te rekenen in de prijs per persoon.

font-size: 18pt


Foto: Dagmar Valerie

7. Draag dezelfde outfit! Wij hadden afgesproken om niet voor gek te gaan, dus geen rare pakken of gekke hoeden te dragen. Wel hadden we allemaal een spijkerjasje aan en een shirt dat met pijlen aangaf wie de bruid is. Shirts bedrukken kan hartstikke duur zijn, met stift of stof kun je echter gemakkelijk zelf aan de slag om een super leuk shirt te maken. Hierboven zie je het shirt van Dagmar, met in plaats van een pijl een groot hart.

8. Zorg voor kleine spelletjes tussendoor! Tijdens het diner hebben wij twee quizjes gedaan. De eerste quiz was een quiz voor de vriendinnen van Dagmar. De vriendinnen moesten uit verschillende stellingen kiezen bij wie die het best zou passen, bij Dagmar of bij Jordy (haar man). Laat de bruid vervolgens als ‘quizmaster’ de goede antwoorden geven. Wie kent het stel het best? Vervolgens hadden wij nog een quiz voor Dagmar zelf, Jordy had van te voren verschillende vragen beantwoordt over zichzelf, hun relatie en over Dagmar. Alle vriendinnen hadden één vraag met antwoord vast en stelden deze aan Dagmar. Hoe goed kent de bruid haar toekomstige man? Vragen kun je het best zelf bedenken of vinden op sites zoals Pinterest.

9. De belangrijkste tip: zorg dat het gezellig is. Ik kaartte het al eerder aan in dit artikel, maar zorg dat de bruid een leuke dag heeft. Stel niet te hoge eisen aan jezelf want zolang iedereen het naar zijn zin heeft is de dag eigenlijk al compleet. De dag draait puur om gezelligheid, het ‘lang leven de vrijheid’-vieren hoeft niet persé het hoofdthema te zijn van een geslaagd vrijgezellenfeest.

En.. Durf jij het nog aan om een vrijgezellenfeest te organiseren? Heb je het wel eens gedaan of ben je wel eens bij een vrijgezellenfeest geweest? Wat vond je goed geregeld en wat kon er beter?

Liefs,

Bron afbeeldingen: Studio DIY

Deze post heeft 10 reacties

  1. Het lijkt me zo leuk om een keer een vrijgezellenfeest te organiseren! Fijne tips geef je ook! Zelf is er momenteel nog niemand in mijn vriendenkring die überhaupt denkt aan trouwen, dus ik denk dat een vrijgezellenfeest nog wel even ver weg is haha. X

  2. Leuk en origineel artikel! Je geeft goede tips 🙂 Leuk om jouw ervaringen te lezen.
    Ik heb één keer een vrijgezellenfeest georganiseerd – samen met een andere vriendin, voor mijn schoonzusje – maar omdat er maar weinig mensen konden op haar feestje en op die van mijn zwager (haar man), hebben we besloten om het in één keer te doen. Ze wisten alsnog van niets en het was heel leuk!

  3. Ik ben zonet als getuige gevraagd, dus ik hang er aan vast om wat te organiseren. Leuke tips deze!

  4. Ik heb het vrijgezellenfeest van mijn schoonzusje georganiseerd. Zij had mij gevraagd, met een lijst van meiden die ze wilde uitnodigen. Verder was ik redelijk vrij en heb ik veel in overleg met de andere meiden gedaan. Wij hebben een taartenworkshop gedaan, daarna ergens gegeten in combinatie met een pupquiz. Volgens mij was het een geslaagde dag

  5. Wat handig, deze tips! Super leuk dat je dit mocht organiseren voor Dagmar! Het lijkt mij hartstikke leuk om ook eens te doen, zo kun je echt iemand in het zonnetje zetten met haar vriendinnen om zich heen 🙂

  6. Je hebt het echt geweldig georganiseerd, het was zo’n perfecte en mooie dag! Kon echt niet beter en alles was tot in de puntjes verzorgd. De beste vrijgezellenparty van de wereld, ik ben je nog steeds zo dankbaar <3

  7. Poehhh, dat lijkt me toch best wel een dingetje hoor! Het is immers niet voor je zelf, een ander moet het juist leuk vinden. Tof dat je het zo hebt gedaan, prachtig shirt ook 😀 Thnx voor de tips, mocht ik het ooit mogen doen dan weet ik dit terug te vinden

  8. Dit lijkt me nu zo leuk om te doen, ik moet nog heel even wachten tot iemand gaat trouwen helaas haha! X

Geef een reactie

×