Getuigen als beste vriendin

10261200_498455877007177_170373637_n

Op onze weekendjes weg hadden we het er wel eens over. Dagmar en ik kletsen over trouwen, nog lang voor er een aanzoek was. We zouden elkaar kiezen als getuigen, dat was duidelijk. Een paar maanden later kwam Dagmar terug uit Thailand met het grote nieuws dat het toch echt ging gebeuren. Zij en Jordy zijn verloofd en stappen aankomende zomer nog in het huwelijksbootje. En ik mag écht getuigen als beste vriendin.

Bijzonder, dat is het este woord dat omschrijft hoe ik het ervaar om getuige te zijn. Allereerst geeft de rol die je mag vervullen op de bruiloft een extra bevestiging van onze vriendschap. We wisten allang dat het we beste vriendinnen zijn, door dik en dun, dat we er vanzelfsprekend altijd voor elkaar zijn. Maar toen Dagmar vroeg of ik haar getuige wilde zijn (samen met haar broertje trouwens!) voelde dat zo bijzonder. Dagmar vroeg mij trouwens op het strand op haar verjaardag, ik zag het totaal niet aankomen en was lichtelijk in shock, al hadden we het er eigenlijk al zo vaak over gehad!

Naast dat het bijzonder is om mee te maken, geeft het een zeer volwassen gevoel. Zo grappig! Soms zie ik mezelf nog steeds als scholier. Maar eigenlijk vergeet ik af en toe dat ik (al) 23 ben, dat ik samenwoon en dat ik echt vriendinnen en kennissen heb die ook in deze fase van het leven zitten, of misschien wel verder zijn dan dat. Ik vind het in ieder geval maar al te leuk. Dit soort dingen in het leven laten mij dan ook beseffen dat ik ook ouder wordt, groei en nieuwe stappen mag zetten in het leven.

Ik ben super trots op Dagmar. Hoe zij alles regelt voor de bruiloft, hoe zij (en Jord) haar (hun) smaak weten te uiten in de aankleding en invulling van de bruiloft. Ik weet nu al dat het een dag wordt om nooit te vergeten! Ik kijk er echt ontzettend naar uit. Gisteren heb ik mijn jurkje voor dé dag gekocht en ik ben zo benieuwd hoe het uiteindelijk zal staan (en Stephen natuurlijk ook in pak te zien!). Om inspiratie op te doen gingen Dagmar, Jordy en ik naar de Love & Marriage beurs in Utrecht. Een beurs die volledig in het teken staat van trouwen.

Dagmar en ik namen de vlog-camera mee om de beurs vast te leggen voor Liever TV. Er was zoveel te zien! Van taarten, tot auto’s, zoveel jurken, schoenen, make-up.. Noem maar op! Het allerleukste aan de dag vond ik de bruidsmodeshow. Zo gaaf om te zien! Er kwamen meer dan 100 bruidsjurken (en mannen in pak!) voorbij. Van de show zijn ook wat beelden opgenomen in de video, echt een aanrader om daar even naar te kijken dus.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je natuurlijk niet te abonneren op ons YouTube-kanaal! Volgende week donderdag staat er alweer een nieuwe video klaar!

Liefs,

annesolveig