Weekboodschappen doen: deel 2

weekboodschappen

Stephen en ik zijn net terug van weekboodschappen doen en het leek me leuk om weer te laten zien wat we deze week hebben gekocht. De reacties vorige keer waren zo leuk! Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om te zien wat andere mensen in hun winkelmandje leggen, dus dan denk ik dat er dus wel meer zijn die dat leuk vinden om te zien. Deze week kochten we best veel, maar ook wel wat items voor de wat langere termijn.

weekboodschappen

Natuurlijk beginnen we met zes pakken kwark en een pak yoghurt voor Stephen. Stephen eet voornamelijk brood ’s morgens dus aan één pak voor zichzelf heeft hij voldoende. In de koelkast stond nog een pak met perzik voor de afwisseling. Ik heb gemerkt dat ik niet elke avond een kommetje kwark eet, dus niet aan een pak per dag kom. Eentje minder moet wel lukken dus!

weekboodschappen

Twee broccoli’s, twee zoete puntpaprika’s en een prei. De broccoli eten we gewoon los in combinatie met rijst of aardappeltjes, de puntpaprika’s ga ik vullen met gehakt en groenten (in de diepvries ligt écht nog heel veel groente!) en de prei gaat door de pasta.

weekboodschappen

Voor in de diepvries twee pakken spinazie. A la creme en gewone spinazie eet ik altijd door elkaar. Ongeveer 150-200 gram spinazie per persoon en dan 50 gram a la creme erdoorheen.

weekboodschappen

Daarbij nog soepgroente (we hebben nog twee potten bouillon) en sperzieboontjes. Die vind ik toch wel fijn om altijd in huis te hebben. We hebben echt nog een vriezer vol groente liggen, eigenlijk is het dus niet nodig om elke week te kopen maar toch blijven we dat doen..

weekboodschappen

Een krop sla, komkommer, tomaten en rucola. Dit kan altijd en overal bij. De rucola doen we ook wel op brood of nog over een (zelfgemaakte) pizza, pasta of door de salade. De komkommer en tomaat eten we meestal los.

weekboodschappen

Champignons en uitjes zoals we eigenlijk elke week wel kopen. Eten we bijna iedere avond.

weekboodschappen

Krieltjes en verse pasta. Rijst en gewone pasta hadden we nog in huis. Met deze aardappeltjes doen we ruim drie weken en van de pasta eten we ongeveer 1,5 keer (dus één keer samen als diner en een leftover lunch).

weekboodschappen

Vleeswaren! Voor deze week op het menu: twee keer biefstuk, kipfilet, gemarineerde kalkoenfilet, extra mager rundergehakt en garnalen. Ik denk dat het veel te veel is voor deze week, maar gelukkig hebben we een vriezer!

weekboodschappen

Daarnaast vleeswaren voor op brood (en wraps en door de salade). Rundercarpaccio, runderrookvlees en gerookte zalm. In de koelkast hadden we nog voor een weeshuis aan kipfilet.

weekboodschappen

En dan een beetje de ‘overige’ boodschappen: eitjes en een pot pastasaus. Over het algemeen maken wij de pastasaus zelf (we hebben nog wat blikjes tomatenpuree) maar ik vind het af en toe wel lekker om een schep pastasaus er extra doorheen te doen voor de smaak. Met zo’m pot doen we ongeveer 3 tot 4 maaltijden.

weekboodschappen

Wij eten bijna geen kaas, alleen maar mozzarella. De mozzarella eten we door de pasta, door de salade, op een wrap, noem maar op. Super lekker.

weekboodschappen

Rijstwafels! Caramel voor Stephen (bah!), paprika/barbecue voor mij, rijstwafels voor allebei en dan nog een zak havermout voor door de kwark. De havermout vliegt er doorheen hier in huis maar ik snap niet waar het blijft. Ik eet het in ieder geval niet.

weekboodschappen

Als fruit kozen we deze week voor bananen, appels, kiwi en druiven. Daarnaast ook nog twee zakken met diepvriesfruit:

weekboodschappen

Bosvruchten en TROPISCHE mix! Dit lijkt me echt super lekker voor door de kwark of in een smoothie. Yummie!

>weekboodschappen

Dan nog pinda’s om pindakaas te maken. Met de vorige zak hebben we bijna een maand gedaan. Dat is een goed vooruitzicht voor deze zak! De amandelen zijn voor de afwisseling nog wat amandelen.

weekboodschappen

Als tussendoortje hebben we nog de ‘neppe’ Kinder Bueno’s van de Lidl. Net even lekker voor tussendoor. Net als de M&M’s.

weekboodschappen

Voor de hele week delen we nog een fles cola en vrieslolly’s. Die zijn zo lekker! Mag af en toe best. mijn favoriet is die met cola-smaak.

weekboodschappen

Voor het weekend of tussendoor hebben we nog kaiserbroodjes (om vast in Duitse vakantiesferen te komen!) en zagen we ineens deze kant-en-klare crocque monsieurs liggen. Proberen dus! Verre van gezond maar he, de rest was best aardig!

Wij kunnen er deze week weer tegenaan! De weekboodschappen doen we bij Lidl, AH en Coop. In totaal waren wij zo’n € 60,- kwijt, net iets duurder dan vorige keer dus. Maar bij deze boodschappen zaten wat meer producten waar we wat langer mee doen!

Liefs,

annesolveig