Weekboodschappen doen: wat haal je in huis?

boodschappen

Weer een food-post. Erg? Ik vind van niet! Het leek me leuk om een keer te laten zien hoe wij weekboodschappen doen. Wellicht kun je er wat inspiratie uit opdoen of heb je juist tips of andere aanvullingen. Korte, misschien overbodige, disclaimer: Stephen en ik kopen wat we lekker vinden, we proberen gezonde keuzes te maken en er zijn zeker verbeterpunten, het leek me gewoon leuk om eens te delen.

boodschappen

Zuivel
Kwark, kwark, kwark en nog eens kwark. Ik eet ongeveer een bak kwark per dag. Het zijn potten van 500 gram maar ik merk dat dat er niet altijd in zit. Ik eet ongeveer 200 gram bij het ontbijt en 200 gram ’s avonds, de overige 100 gram gebruik ik voor dagen dat ik iets meer eiwit wil eten, sausjes wil maken of dat soort dingen. Stephen vind de magere kwark niet lekker en heeft daarom een pak magere yoghurt met perzik smaak, wat ik dan niet zo lekker vind.

boodschappen

Zuivel overig
Andere zuivel die wij wekelijks meenemen met de weekboodschappen doen zijn een bakje cream cheese (vooral voor Stephen op brood, anders voor op een wrap met zalm of door de pastasaus met spinazie), een bakje zure room en twee zakjes mozzarella light. In de koelkast hadden we nog een ‘gewoon’ zakje geraspte kaas en wat geitenkaas. Genoeg voor deze week.

boodschappen

Fruit
Deze week kozen we voor een mandje kiwi’s, aardbeien, druiven en bananen. In de fruitschaal lagen nog appels en bananen, in de vriezer ligt nog mango en frambozen. Goed voorzien dus!

boodschappen

boodschappen

boodschappen

boodschappen

Groente
Op het menu deze week: twee komkommers, een courgette (er lag er nog een in de koelkast), een paprika, lente ui, tomaten, kropsla, veldsla, verse munt, champignonmix, twee broccoli’s en champignons (meer in de koelkast). In de koelkast liggen nog bietjes en aubergine.

boodschappen

Diepvriesgroente
Groente uit de diepvries is zo lekker makkelijk! Bij sperziebonen uit de diepvries hoef je ze niet te doppen, haha, en je kunt ze gewoon wat langer bewaren. De spinazie eet ik graag door de pasta.

boodschappen

Noten
Bij Lidl kan je zelf noten scheppen. Elke week nemen we ongeveer 100 gram amandelen mee (volgens mij kost dat een euro!) en die eet ik graag door de kwark of tussendoor. Van de zak pinda’s maak ik elke twee weken een hele bak pindakaas. Super lekker.

boodschappen

Vleeswaren
Niet zoveel deze week! De kipfilet was nog niet op, we kozen voor een pakje runderrookvlees, carpaccio (zo lekker!) en gerookte zalm. Daar kunnen wel even mee voorruit.

boodschappen

Vlees
Vorige week kochten we in de aanbieding een extra bak kip, dat betekent dat we deze week niet zoveel vlees hoefden te kopen. De kip leg ik elke week in de vriezer in porties van 100 gram. Hierdoor ontdooi je steeds alleen het deel wat je ook daadwerkelijk wil gaan eten. Iets met bacteriën, haha! Daarnaast hebben Stephen en ik de biefstuk uit de diepvries ontdekt die echt ontzettend lekker is. Deze biefstukken zijn al per stuk verpakt en voor vier stuks betaal je iets meer dan 5 euro. Dat komt neer op €1,25 per biefstukje en dat is echt geen geld! Zo eten wij regelmatig biefstuk en is ‘ie nog echt lekker ook.

boodschappen

Koolhydraten
Zo noem ik deze groep maar even. Tortilla wraps gebruiken we om pizza’s van te maken, maar ook voor tijdens de lunch. Volkoren pasta omdat dat zo lekker vult en een kilo krieltjes waar je van alles mee kunt doen. Eten met schil, zonder schil, uit de pan, uit de oven, gekookt, noem maar op. Rijst was nog voldoende op voorraad. Stephen ontbijt normaal gesproken met brood maar dat hadden we nog genoeg in de vriezer, dus kochten we niet.

boodschappen

Overig
En de groep producten waarvan ik niet weet waar ik ze anders zou onder noemen, haha! Een pot rundvlees bouillon om van de week een lekker soepje mee te maken (met de champignon roerbakmix!), een braadzak om kip te braad stomen. Stephen en ik roepen al langer dan een jaar(!) dat we dat eens willen uitproberen maar omdat wij 9 van de 10 keer boodschappen bij de Lidl doen, komt het kopen van braadzakken er eigenlijk niet van. Vandaag waren we ook even bij Albert Heijn en namen we éindelijk een zak mee. Bij Lidl namen we dan weer blikjes tomatenpuree mee (zit alleen tomaat en zout in) als basis voor pastasaus of om pizza’s mee te maken. Ook de eieren kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Geen frisdrank deze boodschappen. Wij drinken ongeveer samen 1 fles zero-frisdrank in de week. We hadden nog cola in de koelkast staan. Sowieso merkte ik dat we nog veel producten over hadden van onze vorige keer boodschappen doen, zo hadden we nog olijven, pesto, curry en nog veel meer dat soort basics. Onze boodschappen doen wij zoals je ziet bij Lidl, maar sommige A-producten of andere producten die bij Lidl niet verkocht worden kopen wij bij Albert Heijn. In totaal zijn wij voor weekboodschappen doen ongeveer €50,- kwijt.

Liefs,

annesolveig

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Bibian

  Ik vind dit altijd zo rete interessant he, boodschappen van een ander. Ik heb de Aldi ook weer her-ontdekt. Heerlijk en de kwark en vleeswaren zijn veel goedkoper. De lidl zit hier helaas een eindje rijden vandaan, alhoewel ik de Lidl eigenlijk veel fijner vindt dan de aldi. Ik wil wel eens zien wat je op een dag eet, leuk idee? Liefs

  1. Haha, ik dus ook. Via Snapchat (annesolveignl) deel ik een heleboel, maar een eetdagboekje oid staat wel op de planning. Thanks!

 2. Laura

  Leuk om te zien! Hier kan ik fijn inspiratie uithalen. Zelf doe ik meestal ook boodschappen bij de Lidl en halen we zero frisdranken of wat overige dingen bij de appie.

 3. Kirsty

  Leuk om te zien wat jullie voor boodschappen in huis halen! Ik vind het trouwens knap dat jullie maar 50 euro kwijt zijn met zijn tweeën, dat lukt bij ons maar heel af en toe. Meestal zitten we er ver overheen, oeps!

  1. We hebben een vast budget en proberen ons daar zo goed mogelijk aan te houden, er overheen is niet erg maar liever niet ?

 4. Dita

  Super leuk om te zien! Wij zijn ook vaak rond de 50 euro kwijt. Ben benieuwd hoe je die pindakaas maakt. Ik ga ook vaak naar de Lidl.

  1. Pinda’s net zo lang in de hakmolen tot er oliën vrijkomen; dan wordt het vanzelf een pindakaasmassa!

 5. Laura

  Leuk om te zien! Ik wil vanaf deze week ook weer eens naar de Lidll. Wij bestellen altijd onze boodschappen bij ah omdat we het alle twee super druk hebben maar deze maand ga ik het eens proberen te verdelen en wat minder geld proberen uit te geven aan onnodig dure boodschappen!

 6. Milou

  Lijkt erg op onze wekelijkse boodschappen haha! Wij doen iedere zondag boodschappen bij Lidl en zijn ook 50 a 60 euro per week kwijt met z’n twee (oke drie, maar Faas krijgt het van mij 😉 )
  ps. super leuke lay-out! Had ‘m nog niet gezien. 😀

 7. Quinty

  Leuk om te zien wat jullie kopen voor een week! Ik heb zelf niet zo’n goed beeld van wat wij kopen aangezien mijn moeder de boodschappen doet.

 8. Kelly

  Wat leuk om te zien! Mooi bedrag elke week voor een heleboel goed spul, netjes! 🙂

 9. Manon

  Leuk om te zien, vooral om te weten hoeveel iemand nou in een week kwijt is

 10. Ise

  Lekkere (en gezonde) dingen! Ik probeer ook altijd zoveel mogelijk in één keer te halen.

 11. Inge

  Pfoe, €50,- per week is wel krap, dat lukt ons echt nóóit! Wij doen alleen bijna nooit boodschappen bij Lidl, wij hebben namelijk alleen heel veel AH’s in de buurt. Wel doen we altijd boodschappen voor de hele week en ik moet zeggen dat, dat wel wat geld scheelt. O en ik mag niet meer alleen boodschappen doen want dan kom ik met veel te veel onnodige zooi thuis, ik ben echt een sucker voor aanbiedingen haha.

 12. Mariëlle

  Wat grappig om te zien dat je zoveel kwark eet. Waarschijnlijk zou mijn week stash er ook zo uitzien, maar daar stond ik eigenlijk niet bij stil. Lekker veel groenten en nootjes. Doe je goed meid.

 13. Klaasje

  Dat lijkt me heerlijk, weer eens boodschappen doen zonder de kinderen mee te moeten tellen in de keus, hoeveelheid en qua eindbedrag :’)

 14. Sylvia

  Oew, ik ben net als Dita erg benieuwd hoe je die pindakaas maakt! 🙂

  1. Pinda’s net zo lang in de hakmolen tot er oliën vrijkomen; dan wordt het vanzelf een pindakaasmassa!

 15. Jennifer

  Wat een fijn boodschappenlijstje om zo te zien. Heb je er ook een menuutje bij van deze week? 🙂

 16. evelien

  Ah wat leuk om zo je boodschapjes te zien! Geeft weer inspiratie. <3
  Liefs! Evelien

 17. Justine

  Leuk om te zien. Eigenlijk zo simpel, maar echt vet interessant haha!

 18. Madebyuna

  Wat goed dat jullie voor zo weinig boodschappen kunnen doen! Daar moet ik eens een voorbeeld aan nemen, ik ben nu in mn eentje echt veelste veel geld eraan kwijt. Maar wel alles biologisch en meer groenten en fruit. Het lijkt alsof jullie veel vlees eten of is dat toeval?

 19. ellen

  wat leuk om te zien! ik woon pas samen en het is soms echt nog gedoe met boodschappen, wij doen dat vaak 3x in de week… vaak omdat we dus vergeten om eten uit te leggen uit de vriezer en we vervolgens alsnog boodschappen moeten doen voor die avond, haha.

  wij kopen alles ook bij de lidl! heerlijke dingen hebben ze daar. ik merk nu ik samenwoon vooral dat ik echt kleinere porties moet kopen of delen invriezen, zoveel gaat heel erg snel schimmelen of rotten bij ons..

  1. Haha, dat vriezerprobleem ken ik! Ja, precies! Nadeel aan Lidl is dat je vaak grote hoeveelheden moet kopen.. Maar je bent vaak wel goedkoper uit!

 20. joyce

  Wat een leuk idee om dit te delen. Echt superinteressant ook haha.

 21. Miriam

  Altijd leuk om dit van iemand anders te zien, zo krijg ik ook weer ideeën en inspiratie hihi. Lekker hoor, zoveel vers fruit en groente, love it!

 22. Sophie

  Hihi wat leuk om in jullie boodschappenkarretje te kijken 🙂 Wat veel groente, volgens mij hebben wij iets meer chips in de kar dan groente. OEPS.

Geef een antwoord