Weekboodschappen doen: wat haal je in huis?

boodschappen

Weer een food-post. Erg? Ik vind van niet! Het leek me leuk om een keer te laten zien hoe wij weekboodschappen doen. Wellicht kun je er wat inspiratie uit opdoen of heb je juist tips of andere aanvullingen. Korte, misschien overbodige, disclaimer: Stephen en ik kopen wat we lekker vinden, we proberen gezonde keuzes te maken en er zijn zeker verbeterpunten, het leek me gewoon leuk om eens te delen.

boodschappen

Zuivel
Kwark, kwark, kwark en nog eens kwark. Ik eet ongeveer een bak kwark per dag. Het zijn potten van 500 gram maar ik merk dat dat er niet altijd in zit. Ik eet ongeveer 200 gram bij het ontbijt en 200 gram ’s avonds, de overige 100 gram gebruik ik voor dagen dat ik iets meer eiwit wil eten, sausjes wil maken of dat soort dingen. Stephen vind de magere kwark niet lekker en heeft daarom een pak magere yoghurt met perzik smaak, wat ik dan niet zo lekker vind.

boodschappen

Zuivel overig
Andere zuivel die wij wekelijks meenemen met de weekboodschappen doen zijn een bakje cream cheese (vooral voor Stephen op brood, anders voor op een wrap met zalm of door de pastasaus met spinazie), een bakje zure room en twee zakjes mozzarella light. In de koelkast hadden we nog een ‘gewoon’ zakje geraspte kaas en wat geitenkaas. Genoeg voor deze week.

boodschappen

Fruit
Deze week kozen we voor een mandje kiwi’s, aardbeien, druiven en bananen. In de fruitschaal lagen nog appels en bananen, in de vriezer ligt nog mango en frambozen. Goed voorzien dus!

boodschappen

boodschappen

boodschappen

boodschappen

Groente
Op het menu deze week: twee komkommers, een courgette (er lag er nog een in de koelkast), een paprika, lente ui, tomaten, kropsla, veldsla, verse munt, champignonmix, twee broccoli’s en champignons (meer in de koelkast). In de koelkast liggen nog bietjes en aubergine.

boodschappen

Diepvriesgroente
Groente uit de diepvries is zo lekker makkelijk! Bij sperziebonen uit de diepvries hoef je ze niet te doppen, haha, en je kunt ze gewoon wat langer bewaren. De spinazie eet ik graag door de pasta.

boodschappen

Noten
Bij Lidl kan je zelf noten scheppen. Elke week nemen we ongeveer 100 gram amandelen mee (volgens mij kost dat een euro!) en die eet ik graag door de kwark of tussendoor. Van de zak pinda’s maak ik elke twee weken een hele bak pindakaas. Super lekker.

boodschappen

Vleeswaren
Niet zoveel deze week! De kipfilet was nog niet op, we kozen voor een pakje runderrookvlees, carpaccio (zo lekker!) en gerookte zalm. Daar kunnen wel even mee voorruit.

boodschappen

Vlees
Vorige week kochten we in de aanbieding een extra bak kip, dat betekent dat we deze week niet zoveel vlees hoefden te kopen. De kip leg ik elke week in de vriezer in porties van 100 gram. Hierdoor ontdooi je steeds alleen het deel wat je ook daadwerkelijk wil gaan eten. Iets met bacteriën, haha! Daarnaast hebben Stephen en ik de biefstuk uit de diepvries ontdekt die echt ontzettend lekker is. Deze biefstukken zijn al per stuk verpakt en voor vier stuks betaal je iets meer dan 5 euro. Dat komt neer op €1,25 per biefstukje en dat is echt geen geld! Zo eten wij regelmatig biefstuk en is ‘ie nog echt lekker ook.

boodschappen

Koolhydraten
Zo noem ik deze groep maar even. Tortilla wraps gebruiken we om pizza’s van te maken, maar ook voor tijdens de lunch. Volkoren pasta omdat dat zo lekker vult en een kilo krieltjes waar je van alles mee kunt doen. Eten met schil, zonder schil, uit de pan, uit de oven, gekookt, noem maar op. Rijst was nog voldoende op voorraad. Stephen ontbijt normaal gesproken met brood maar dat hadden we nog genoeg in de vriezer, dus kochten we niet.

boodschappen

Overig
En de groep producten waarvan ik niet weet waar ik ze anders zou onder noemen, haha! Een pot rundvlees bouillon om van de week een lekker soepje mee te maken (met de champignon roerbakmix!), een braadzak om kip te braad stomen. Stephen en ik roepen al langer dan een jaar(!) dat we dat eens willen uitproberen maar omdat wij 9 van de 10 keer boodschappen bij de Lidl doen, komt het kopen van braadzakken er eigenlijk niet van. Vandaag waren we ook even bij Albert Heijn en namen we éindelijk een zak mee. Bij Lidl namen we dan weer blikjes tomatenpuree mee (zit alleen tomaat en zout in) als basis voor pastasaus of om pizza’s mee te maken. Ook de eieren kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Geen frisdrank deze boodschappen. Wij drinken ongeveer samen 1 fles zero-frisdrank in de week. We hadden nog cola in de koelkast staan. Sowieso merkte ik dat we nog veel producten over hadden van onze vorige keer boodschappen doen, zo hadden we nog olijven, pesto, curry en nog veel meer dat soort basics. Onze boodschappen doen wij zoals je ziet bij Lidl, maar sommige A-producten of andere producten die bij Lidl niet verkocht worden kopen wij bij Albert Heijn. In totaal zijn wij voor weekboodschappen doen ongeveer €50,- kwijt.

Liefs,

annesolveig