Weekend naar kerstmarkt Keulen

kerstmarkt Keulen

Een telefoonloos-weekend, dat kan ik afgelopen weekend wel noemen. En.. Ik vond het heerlijk! Afgelopen weekend ben ik in Keulen geweest samen met Stephen, zijn ouders en zijn broertjes. We bezochten de kerstmarkten van de stad en genoten van het moois dat Keulen te bieden had! Ik wilde heel graag eens naar een kerstmarkt en was er nog nooit geweest. Zo leuk om eens mee te maken!

Gisteren – zaterdag – ben ik samen met Stephen naar Venlo gereden met de auto en daar zijn wij op de trein gestapt naar Keulen. Zover ik mij kan herinneren, was ik nog niet in Keulen geweest. Ook was ik nog nooit op een (Duitse) kerstmarkt geweest. Zodra je het station uitloopt loop je tegen de gigantische dom-toren aan. Wat een ding! Je ziet ‘m op de foto hierboven maar dat geeft totaal niet weer hoe groot dat ding is, maar het is echt een mega-apparaat.

Helaas regende het de eerste dag behoorlijk en was het ook nog ontzettend druk, maar dat mocht de pret niet drukken! Samen met Stephen zijn we zonder kaart de stad in gedoken en hebben zo 5 van de 6 kerstmarkten gevonden. Alle kerstmarkten hadden een eigen thema, zoals een markt voor kinderen, met een ijsbaan of met chocola. Eigenlijk waren de markten verder wel hetzelfde, je kon overal Glühwein drinken, braadworst, crêpes, aardappelkoekjes en hete kastanjes eten en prullaria kopen. Alleen de kraampjes met prullaria waren overal anders. Als lunch aten we zaterdag een braadworst op een broodje, zo typisch.. Maar dat hoort erbij!

Foto’s heb ik niet echt gemaakt, ik heb mijn telefoon bijna niet in mijn handen gehad en kwam ’s avonds in het hotel met een 92% volle batterij. Voor we incheckten hebben we nog gegeten bij een Italiaan ergens in Keulen. Ontzettend lekker! Echt een onwijs lekkere pizza. Op de terugweg zagen we pas hoe mooi de stad was met alle lichtjes, dat zie je natuurlijk beter in het donker. Wat me opviel aan Keulen was de grote hoeveelheid aan mensen die langs de kant van de straat zaten om te bedelen. Ik zeg bewust geen zwerver, of iets in die trant. Sommige mensen (en hun honden) zagen er té verzorgd uit om op straat te wonen.. Ik weet het niet zo goed!

De volgende dag – zondag – zijn we lopen vanaf het hotel naar de stad gegaan. Dat was iets meer dan 5 kilometer, met een tussenstop bij een kerstmarkt. Daarna zijn we nog naar één kerstmarkt teruggegaan omdat ik ontzettend leuke ornamenten had gezien voor in mijn kerstboom, maar waar ik over twijfelde. Ik wilde ze toch erg graag hebben en nam ze mee. Die laat ik van de week nog even op mijn blog of Instagram (of allebei) zien! Ook kocht ik nog een zilveren ster (komt ook nog voorbij). Als ‘lunch’ konden Stephen en ik niet kiezen dus daarom kozen we ervoor om een crêpe (dunne pannenkoek) te delen, maar ook om aardappelkoekjes (een soort rösti-rondjes) met appelmoes te delen. We hebben ons gedragen als echte toeristen!

Daarna zijn we op gemak naar het station gewandeld en hadden we precies de trein naar Mönchengladbach, om daar over te stappen op de trein naar Venlo. Super snel! Tipje: mocht je met de auto tot de grens willen rijden (in verband met winterbanden?) en vanaf daar met de trein willen.. Bij station Horst-Sevenum kun je uitstekend gratis parkeren en kan je zo naar Venlo, waar de trein naar Mönchengladbach gaat. Daar kan je weer overstappen op verschillende treinen in Duitsland.

Foto’s heb ik dus niet, ik had een weekendje ‘offline’. Toen ik eenmaal thuis kwam was het ook al behoorlijk donker.. Maar die houd je tegoed! Kerstmarkt Keulen vond ik heel erg leuk, maar je moet wel een beetje tegen de drukte kunnen..

Ben jij wel eens op een kerstmarkt geweest?