Wij zijn in Barcelona!

barcelona

Een poosje geleden vertelde ik het al op mijn blog. Dagmar en ik gaan naar Barcelona! Zodra je dit leest, zijn wij – Dagmar en ik – al lang onderweg of zelfs al in Barcelona. Vanmorgen werden wij in alle vroegte door de moeder van Dagmar opgehaald om naar Schiphol te gaan. Zo lief! Om 8u vertrok/vertrekt ons vliegtuig en dan landen we rond een uurtje of 10:15 op Barcelona.. Jaaaa!

Wat zijn onze plannen?

– Sowieso heerlijk bijkomen. Genieten van de zon en eindelijk weer bijkletsen. Door onze drukke levens spreken wij elkaar weinig en nu hebben we vier(!) dagen de tijd om bij te praten.

– Fietsen door de stad. We zijn allebei al eens in Barcelona geweest, maar hebben de stad nog niet ontdekt per fiets. Vlakbij ons hotel zit een fietsverhuur dus die kan rekenen op een bezoek van ons!

– Ons hotel is bijna gelegen aan het strand. Bikini’s zitten dus in de koffer en een dag (of ochtend, of middag) strand hoort er natuurlijk een beetje bij.

– Lekker eten. Spaanse hapjes, tapas, lekker vers fruit.. Ik kan niet wachten!

– Park Guell in! Dagmar is reuze benieuwd en de keer dat ik er was, regende het ontzettend. Tijd om eens met mooi zonlicht het park te bewandelen.

– Winkelen natuurlijk. Spaanse ketens als Mango, Pull & Bear, Oysho en Stradivarius mogen niet overgeslagen worden. Ik hoop stiekem dat er al een beetje herfstcollectie hangt om mee naar huis te nemen. Zoals bijvoorbeeld een trui als deze trui van Your Look For Less. Ik wil ‘m het liefst in olijfgroen of bordeaux-rood!

– Tot rust komen. Ik noemde het al een beetje, maar Dagmar en ik zijn allebei heel erg druk. Boeken mee en uitrusten!

– Met een hop on/off bus de stad verkennen! Het is super toeristisch, maar eerlijk is eerlijk.. Je ziet wel de hele stad! Je komt op plekken waar je als toerist niet zo snel te voet zal komen en onderweg zie je zoveel van de stad! Super leuk om het weekend mee af te sluiten of juist om te beginnen, om te zien wat we willen doen..

– Wandelen over de Ramblas en naar Sagrada Familia moet gewoon. Ons hotel zit vlak aan de Ramblas dus daar kunnen we onze ochtend beginnen met een lekker ontbijt!

– Tijdens het zoeken naar bezienswaardigheden in Barcelona, stuitte ik op Parc Montjuïc. Ik zeg.. Google het eens, dan snap je dat wij dit echt willen zien!

– Aangezien we in de haven zitten, moeten we eigenlijk wel met één van de kabelbanen van Barcelona, zo leuk! Ik kan in ieder geval niet wachten!

Heb jij nog leuke tips voor Barcelona?

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Marion

  Geweldig! Ga maar lekker genieten. Ik ben één keer in Barcelona geweest en als voetballiefhebber moest ik natuurlijk naar Camp Nou. Have fun ladies! ♥

 2. Dagmar

  Aaaah zo leuk, we gaan de lucht in <333 Gaat een top tijd worden!

 3. Anniek

  Aah, leuk joh! Waarschijnlijk zitten jullie nu samen op het vliegveld in spanning te wachten totdat de gate opengaat. Ik hoop dat jullie een fijne reis hebben! Gezellig, dat gaat het zeker worden, en Barcelona lijkt me ook een erg mooie stad. Dat Parc Monjuic ziet er trouwens ook erg goed uit ja!

 4. Renske

  Tof! Lekker genieten samen! Parc Montjuïc ziet er inderdaad prachtig uit zeg. Veel plezier!

 5. Kelly

  Ahhhh ik las het enthousiaste artikel van Dagmar net ook al, heel heel heel veel plezier! En vooral heel veel genieten en lekker lol hebben samen, maar dat komt goed 😀

 6. Eline

  Heel veel plezier in Barcelona! Ik vond tibidabo heel erg mooi om te zien, want het uitzicht is er echt heel erg mooi!

 7. Deisy

  Oooh nu krijg ik echt zin om lekker naar Barcelona te gaan haha! Ik las net het mooie artikel van Dagmar en van jouw artikel word ik nog meer enthousiast haha! Ik ben ook bij Montjuic geweest en vond het inderdaad echt geweldig: een hele mooie plek <3 Laat alleen niet je vinger gebruiken door straatverkopers daar (binden ze touwtje om je vinger heen en gaan ze geld voor vragen), want die zijn daar veel en dan kom je niet meer van ze af. Ik wens je in ieder geval een hele fijne reis, maar weet zeker dat het onvergetelijk gaat worden.

 8. Frauke

  Ahh heeeeel veel plezier girls! Jullie gaan vast de tijd van jullie leven hebben. Geniet van de zon, het lekkere eten, winkelen, strandhangen, de toerist zijn en nog veel meer 😉 Montjuïc is inderdaad héél mooi, met name de fonteinen dan! Aah, krijg al helemaal zin om zelf ook nog eens naar Barcelona te gaan! X

 9. Laura

  Als het goed is zijn jullie net geland! Veel plezier en geniet ervan

 10. Ina

  Oeh, ik ben zelf nog nooit in Barcelona geweest maar jullie hebben leuke plannen als ik het zo zie, veel plezier!

 11. Iep

  Wat heerlijk zeg dat jullie samen naar Barcelona zijn! Geniet ervan!
  Helaas heb ik geen tips omdat ik er nog nooit ben geweest hihi!
  Veel liefs Iep

 12. Linda

  Oh wauw, Parc Montjuïc ziet er prachtig uit! Geniet ervan 🙂

 13. Lívia

  Klinkt heel erg leuk! Ik be benieuwd naar al je verhalen.

 14. Manon

  Aah, wat leuk! Barcelona is echt een onwijs leuke stad, geniet ervan! Ik vond de markt heel erg leuk, je hebt daar heel veel vers fruit. Loved that! Geniet ervan!

 15. Linda

  Zo leuk! Veel plezier! PS ik ben wel benieuwd straks waar jullie allemaal zijn geweest! Ik ben er heel wat jaren geleden geweest en wil zeker nog eens terug dus kan wel nieuwe tips gebruiken 🙂 Wat je noemt klinkt allemaal heel leuk in ieder geval!

 16. Nadia

  Voor mijn werk als reisleider ben ik bijna wekelijks in Barcelona te vinden. De fonteinshow in de avond van het Nationaal Paleis op de berg van Montjuic moeten jullie echt bekijken. OM 9 uur in de avond beginnen de shows. (donderdags tot zondags te bekijken)
  Verder raad ik jullie aan om naar Cruising Barcelona te gaan, wij werken daar ook mee samen. Dan kun je zelf aangeven wat je graag wilt zien en maken ze een tour op maat, je kiest dan een hippe beachcruiser uit en gaat op pad!

 17. Mandy

  Heel veel plezier samen! Zelf ben ik al een paar keer in Barcelona geweest en het is echt een prachtige stad!

 18. Zo ontzettend leuk! Ik ben gewoon nog nooit naar Barcelona geweest, maar ik ben zo benieuwd naar de stad! Heel veel plezier jullie X

 19. Desiree

  Zo te zien hebben jullie een lekker drukke planning voor de dagen dat jullie daar vertoeven. Ik wens jullie heel veel plezier. Geniet! En ik ben erg benieuwd naar alle verhalen en foto’s.

 20. Lone

  Leuk dat je nu in Barcelona bent! Ik ben er zelf ook al twee keer geweest. Mocht je nog op zoek zijn naar een gezellig tapas-plekje, El Bitxo (in de wijk El Borne) is echt heerlijk, ook lekker klein en knus. Geniet van je vakantie! xxx

 21. Lone

  Het kan trouwens ook il Bitxo zijn, even googelen misschien…

 22. Wat leuk dat je samen met Dagmar in Barcelona bent (geweest)! Ik denk dat jullie er misschien al wel weer zijn of vandaag terugkomen! Maar als jullie er nog zijn, veel plezier! 🙂

  Liefs

 23. Christel

  Aaah wat super leuk! Barcelona staat ook nog zeker op mijn to do list. Ik vind het super om architectuur te bekijken in steden. Heel veel plezier saampjes!

 24. Sytse

  Inmiddels zijn jullie alweer terug dus ik loop weer een beetje achter de feiten aan maar jullie hebben het vast heerlijk en gezellig gehad! Barcelona lijkt mij ook erg leuk om eens naartoe te gaan.

 25. Claire

  Ooh wat heerlijk! Ik ben een paar weken geleden in Barcelona geweest en ik vond het echt fantastisch. Jullie moeten zeker een bezoekje brengen aan het strand, maar dat spreekt denk ik voor zich 🙂

Geef een antwoord