Wij zijn in Barcelona!

barcelona

Een poosje geleden vertelde ik het al op mijn blog. Dagmar en ik gaan naar Barcelona! Zodra je dit leest, zijn wij – Dagmar en ik – al lang onderweg of zelfs al in Barcelona. Vanmorgen werden wij in alle vroegte door de moeder van Dagmar opgehaald om naar Schiphol te gaan. Zo lief! Om 8u vertrok/vertrekt ons vliegtuig en dan landen we rond een uurtje of 10:15 op Barcelona.. Jaaaa!

Wat zijn onze plannen?

– Sowieso heerlijk bijkomen. Genieten van de zon en eindelijk weer bijkletsen. Door onze drukke levens spreken wij elkaar weinig en nu hebben we vier(!) dagen de tijd om bij te praten.

– Fietsen door de stad. We zijn allebei al eens in Barcelona geweest, maar hebben de stad nog niet ontdekt per fiets. Vlakbij ons hotel zit een fietsverhuur dus die kan rekenen op een bezoek van ons!

– Ons hotel is bijna gelegen aan het strand. Bikini’s zitten dus in de koffer en een dag (of ochtend, of middag) strand hoort er natuurlijk een beetje bij.

– Lekker eten. Spaanse hapjes, tapas, lekker vers fruit.. Ik kan niet wachten!

– Park Guell in! Dagmar is reuze benieuwd en de keer dat ik er was, regende het ontzettend. Tijd om eens met mooi zonlicht het park te bewandelen.

– Winkelen natuurlijk. Spaanse ketens als Mango, Pull & Bear, Oysho en Stradivarius mogen niet overgeslagen worden. Ik hoop stiekem dat er al een beetje herfstcollectie hangt om mee naar huis te nemen. Zoals bijvoorbeeld een trui als deze trui van Your Look For Less. Ik wil ‘m het liefst in olijfgroen of bordeaux-rood!

– Tot rust komen. Ik noemde het al een beetje, maar Dagmar en ik zijn allebei heel erg druk. Boeken mee en uitrusten!

– Met een hop on/off bus de stad verkennen! Het is super toeristisch, maar eerlijk is eerlijk.. Je ziet wel de hele stad! Je komt op plekken waar je als toerist niet zo snel te voet zal komen en onderweg zie je zoveel van de stad! Super leuk om het weekend mee af te sluiten of juist om te beginnen, om te zien wat we willen doen..

– Wandelen over de Ramblas en naar Sagrada Familia moet gewoon. Ons hotel zit vlak aan de Ramblas dus daar kunnen we onze ochtend beginnen met een lekker ontbijt!

– Tijdens het zoeken naar bezienswaardigheden in Barcelona, stuitte ik op Parc Montjuïc. Ik zeg.. Google het eens, dan snap je dat wij dit echt willen zien!

– Aangezien we in de haven zitten, moeten we eigenlijk wel met één van de kabelbanen van Barcelona, zo leuk! Ik kan in ieder geval niet wachten!

Heb jij nog leuke tips voor Barcelona?