fbpx

Zelf gezondere chips maken

chips maken

Als ik van alle snacks in de wereld mocht kiezen om alleen nog te eten, dan koos ik chips. Chips is echt mijn guilty pleasure, al kan ik me de laatste zak niet meer herinneren. Omdat chips toch niet het meest gezonde op de wereld is, ging ik op zoek naar een ‘gezondere’ variant. En die vond ik! Vanaf vandaag ga ik alleen nog maar mijn eigen chips maken!

Wat heb je nodig?
– Aardappels
– Olijfolie
– Zout
(- Paprikapoeder)

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Schil de aardappels en was ze.
– Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de aardappel.
– Verdeel deze over keukenpapier en dep de dunne plakjes aardappel droog.
– Verdeel de olijfolie, zout en eventueel de paprikapoeder over de aardappels.
– Leg de plakjes aardappel op een bakplaat met bakpapier.
– Bak de plakjes een paar minuten goudbruin, draai ze daarna om en bak ze aan de andere kant nog even. (als je bakt op een rooster, is omkeren niet echt nodig).
– Genieten maar!

Laat de ‘chips’ afkoelen en eet het meteen op, het is niet zo dat ze mooi crunchy blijven als je ze bijvoorbeeld ’s middags voor de avond maakt. Dat is in ieder geval mijn ervaring! Ik vind deze variant heel lekker, het hoeft voor mij niet elke dag. Maar zo af en toe is dit leuk om te proberen.

Natuurlijk kun je de paprikapoeder weglaten en er ‘naturel’ chips van maken, je kunt ook de paprikapoeder vervangen voor andere kruiden die je zelf lekker vindt. Mijn chips is in ieder geval super klein, we hadden alleen nog maar kleine krieltjes in huis, vandaar! Met een grote aardappel kan het natuurlijk ook.

Je kunt deze chips zo ‘vet’ maken als je zelf wilt, ik heb er voor gekozen om zo minimaal mogelijk olijfolie te gebruiken. Dit kun je doen door een kwastje te gebruiken om de chips mee in te smeren, in plaats van met een lepel of iets dergelijks.

Heb jij wel eens zelf chips gemaakt?

Deze post heeft 40 reacties

 1. Wat leuk dat je dit zelf had gemaakt!
  Het recept zal ik bewaren πŸ˜‰

 2. Leuk nog nooit zelf gemaakt maar het klinkt niet echt moeilijk zo te zien! Dit ga ik eens proberen

 3. Ik zag de foto gisteren al op Instagram en was best wel benieuwd. Chips is altijd wel lekker en volgens mij ook wel ietsje gezonder dan het zelf kopen in zo’n zak. Echt wel leuk om zelf eens te proberen. xxx Lucinda

 4. Oh ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt. Knap hoor dat je je zo kan beheersen. Chips is niet veilig bij mij haha!

 5. Wauw wat goed van je dat je je laatste zak niet eens meer kan herinneren. Ik probeer ook gezond te eten, maar van chips kan ik echt niet afblijven! Ziet er goed (en makkelijk) uit dit recept, ga het snel eens proberen hihi! Liefs

 6. Lekker makkelijk! Ik ga het dit weekend zeker proberen. πŸ™‚

 7. Toevallig vorige week zelf chips gemaakt haha! Was echt super lekker! Leuk recept πŸ˜‰

 8. Heel erg lekker en leuk idee, super creatief en toegankelijk! Liefde voor dit recept (en voor chips. Chips is gewoon delicious) <3

 9. Hmmm heerlijk <3 Ik maak zelf ook wel eens zelf chips, maar vind het stiekem vaak ook wel veel werk, waardoor ik het laatste tijd niet meer zo vaak heb gedaan!

 10. Wat een super leuk recept! Ik heb nog nooit zelf chips gemaakt, maar nu ik weet dat het zo simpel is, ga ik het zeker snel eens maken πŸ™‚

 11. Ah, dit ziet er zo lekker uit en klinkt ontzettend makkelijk. Dit ga ik zeker een keer maken! πŸ™‚

 12. Klinkt erg lekker en inderdaad behoorlijk gezond! Misschien ook wel leuk om dit eens echt met groente (bvb. wortel) uit te proberen, dat wil ik wel eens doen. Ik heb al wel vaker zelf chips gemaakt, maar niet op deze manier, meestal alsnog gefrituurd! X

 13. Ik heb nog nooit zelf chips gemaakt maar als ik het zo bekijk is het echt ontzettend makkelijk! ga ik zeker eens proberen!

 14. Ik maak alleen boerenkoolchips. Maar dit klinkt ook goed.

  Klinkt goed! Ik ben meer van snoep en zoet.

 15. ik heb dit wel eens gemaakt, erg lekker. Alleen vind het vaak te veel moeite en trek dan liever een zak chips open ’s avonds πŸ˜‰

 16. Oeh la la, HEERLIJK! <3 Dit wil ik echt eens proberen <3

 17. Dat is lang geleden dat ik dat nog gemaakt heb. Top ideetje voor vanavond πŸ˜€ Xx

 18. Oeeh dit ziet er zo goed uit! Honingmosterd saus zou er ook lekker bij zijn…

 19. Wat een leuk idee! Het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit! (: Dit ga ik denk ik wel eens proberen. Liefs, Stella.

 20. Super leuk recept. Ik maakte ze zelf altijd in de frituur pan, of nou ja een grote wokpan vol met olie. Maar dit is veel gezonder, sneller en makkelijker! Ik ben een fan.
  xoxo

 21. Whauw! Nu heb ik zin! Ik ga ze zeker een keertje maken! Leuk Anne! Liefs

 22. Lekker hoor! Klinkt heel goed in ieder geval. Volgend weekend ook maar eens proberen.

 23. Handig!!! Wij eten nu vooral komkommers en tomaten met ham en kaas als snacks, maar begint nu toch wel mijn neus uit te komen. Ik sla dit recept zeker op! Thanks voor de tip.

 24. Ahhhh dit ga ik zeker een keer proberen . Thanks for sharing x

 25. Jum dit ziet er goed uit! Ik heb het ooit eens op de middelbare school gemaakt met aardappels, groentes en wortel! Het was even wennen maar super lekker en knapperig!

 26. Zelf chips maken is zo leuk! Ik heb he eens geprobeerd, maar die waren niet zo goed gelukt haha.

 27. Oeh, dit klinkt echt lekker! Ik maak eigenlijk altijd alles zelf, behalve bij chips. Als ik zin heb in chips, wil ik meteen chips, en niet eerst nog aardappels schillen, het in de oven doen, etcetera. Dit toch maar eens proberen, want het is echt veel gezonder!

 28. Wat handig! Ik ga dit gauw eens proberen, want ik ben dol op chips.

 29. Het lijk mij echt onwijs leuk om zelf chips te maken, ze zijn zo echt een stuk lekkerder. Net als zelfgemaakte groente chips, nog zo’n guilty pleasure <3

 30. Lekker! Je kunt het ook eens met zoete aardappel proberen πŸ™‚

 31. Lijkt me echt heerlijk! πŸ™‚ dit wil ik binnenkortje eens een keer gaan proberen πŸ™‚

 32. doe ik zelf ook wel eens thuis. kipkruiden in plaats van paprika is ook erg lekker

Geef een reactie