Zelf tortilla’s maken

zelf tortilla's maken

Als ik had geweten dat het zelf maken van tortilla’s zo makkelijk zou zijn, had ik het veel eerder gedaan. Ze zullen niet de tortilla’s uit de verpakking verslaan, maar om het zelf eens te proberen is echt heel erg leuk. Zelf tortilla’s maken is echt heel erg makkelijk en heb je trek, maar geen zin om naar de winkel te gaan, dan zou ik het zeker eens proberen want de ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 6 wraps
– 200 gram bloem
– 125 ml water
– snufje zout
– 1 eetlepel olijfolie

Wat ga je doen?
– Kneed het bloem, het water, het zout en de olijfolie samen in een kom voor een paar minuten. Mocht het deeg nog wat plakkerig zijn, voeg je wat extra bloem toe.
– Leg de deegbal in een kom en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige theedoek.
– Verdeel de deegbal in zes gelijke stukken en rol deze per stuk uit. Maak de deegplakken niet te dik, maar ook zeker niet te dun.
– Zet een koekenpan op het vuur, voeg er geen vet aan toe en laat de pan even warm worden.
– Bak de deegplakken aan beide kanten goed bruin, zet het vuur niet te hoog. Het bakken kan erg hard gaan!
– Eet smakelijk!

Toen ik de tortilla’s aan het bakken was, was ik een beetje sceptisch over of het er echt uit zou komen te zien als ‘echte’ tortilla’s. Maar niks is minder waar! Door het bakken ontstaan er op de wrap van die donkere plekken die je ook op ‘normale’ ziet. Zo leuk! Zoals je op de foto kunt zien heb ik ze niet helemaal mooi rond weten te krijgen, maar ik was stiekem een beetje te lui om het aanrecht vies te maken met bloem en een deegroller te gebruiken om het uit te rollen.. Oeps! Zelf heb ik deze wraps gegeten met mozzarella, tomaat en balsamico dressing. Prima lunch!

P.S.: Als je de wraps gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!