Zelf tortilla’s maken

zelf tortilla's maken

Als ik had geweten dat het zelf maken van tortilla’s zo makkelijk zou zijn, had ik het veel eerder gedaan. Ze zullen niet de tortilla’s uit de verpakking verslaan, maar om het zelf eens te proberen is echt heel erg leuk. Zelf tortilla’s maken is echt heel erg makkelijk en heb je trek, maar geen zin om naar de winkel te gaan, dan zou ik het zeker eens proberen want de ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 6 wraps
– 200 gram bloem
– 125 ml water
– snufje zout
– 1 eetlepel olijfolie

Wat ga je doen?
– Kneed het bloem, het water, het zout en de olijfolie samen in een kom voor een paar minuten. Mocht het deeg nog wat plakkerig zijn, voeg je wat extra bloem toe.
– Leg de deegbal in een kom en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige theedoek.
– Verdeel de deegbal in zes gelijke stukken en rol deze per stuk uit. Maak de deegplakken niet te dik, maar ook zeker niet te dun.
– Zet een koekenpan op het vuur, voeg er geen vet aan toe en laat de pan even warm worden.
– Bak de deegplakken aan beide kanten goed bruin, zet het vuur niet te hoog. Het bakken kan erg hard gaan!
– Eet smakelijk!

Toen ik de tortilla’s aan het bakken was, was ik een beetje sceptisch over of het er echt uit zou komen te zien als ‘echte’ tortilla’s. Maar niks is minder waar! Door het bakken ontstaan er op de wrap van die donkere plekken die je ook op ‘normale’ ziet. Zo leuk! Zoals je op de foto kunt zien heb ik ze niet helemaal mooi rond weten te krijgen, maar ik was stiekem een beetje te lui om het aanrecht vies te maken met bloem en een deegroller te gebruiken om het uit te rollen.. Oeps! Zelf heb ik deze wraps gegeten met mozzarella, tomaat en balsamico dressing. Prima lunch!

P.S.: Als je de wraps gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!

Dit bericht heeft 25 reacties.

 1. Renske

  Lekker hoor! 🙂 Ik heb het nog nooit ‘zelf zelf’ gemaakt, dus dit ga ik eens proberen!

 2. Laura

  Oh, lijkt me echt heerlijk om zelf tortillas te maken! Lekker zeg! Lijkt me lekker met speltbloem!

 3. Frauke

  Oh ja dit heb ik wel ‘ns gedaan! Vind dat de tortilla’s uit pak fijner zijn qua smaak en textuur, maar natuurlijk ook veel minder gezond en puur met al die bewaarmiddelen etc. erin! Overigens is dit wel erg lekker als basis voor een basic pizza <3 Mjammie!

 4. Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb zo vaak geen zin om naar de winkel te gaan, dit ga ik zeker een keertje maken.
  Liefs, Iris

 5. Sophie

  Oh la la, héérlijk! Ik vind wraps echt heel erg lekker, met zalm en kruidenkaas.. Mmm!

 6. Ingeborg

  Ah wat leuk! Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht om het zelf te maken haha!

 7. Justine

  Wow, ik wist niet dat het zo makkelijk was! Alleen jammer van die 30 minuten. Als ik begin te bakken wil ik altijd meteen eten hahaha.

 8. Bente

  Ik maak dit zelf ook wel eens maar dan met volkorenbloem (omdat er bij onze supermarkt geen volkorentortilla;s worden verkocht). Erg lekker 🙂

 9. Nesrin

  Sounds nice!

  Ik zou dit graag willen maken maar dan zou ik waarschijnlijk bloem vervangen door volkorenmeel of speltmeel.

 10. Moniek

  Ik wist niet dat het zo gemakkelijk was om zelf te maken. Als ik dat had geweten dan had ik laatst niet terug gehoeven naar de supermarkt

 11. Linda

  Leuk recept! Ik maak ook wel eens “wraps”, maar dan zijn het meer pannenkoeken die niet gezoet zijn. Dit ga ik ook eens proberen!

 12. Laura

  Wat leuk om zelf te maken! Nog nooit aan gedacht eigenlijk maar het is best makkelijk dus haha..

 13. Emily

  Mjammie lekker hoor. Je plaatst de laatste tijd zulke leuke en makkelijke receptjes! 🙂

 14. Anneleen

  Wauw Anne, ik zie je nieuwe lay-out nu pas! Oeps?! 😉 ziet er super mooi uit, echt waar! Die tortilla’s zien er trouwens heerlijk uit!

 15. Ooh wat leuk! Had ik dit artikel gisteren gezien, dan had ik ze niet in de winkel gekocht haha 😀 Volgende keer dan maar, wanneer deze op zijn! Liefs! x

Geef een antwoord